Ekonomi

İkinci el otomobil alacaklar elini çabuk tutsun! İkinci el otomobilde zam beklentisi açıklandı!

İkinci el otomobil piyasası da döviz kurundaki hareketlilikten etkilenen sektörlerden sadece bir tanesi. Sıfır otomobil alamayacak durumda olan pek çok kişi ikinci ele yöneliyor. Ancak ikinci elden de kötü haber geldi!Bilhassa Türkiye pazarındaki otomotiv satışlarında önemli paya sahip olan ithal otomobiller, kur artışından hızlı bir şekilde etkileniyor

Otomotiv sektörü, döviz kurundaki meydana gelen değişimden fazlaca etkileniyor. Bilhassa Türkiye pazarındaki otomotiv satışlarında önemli paya sahip olan ithal otomobiller, kur artışından hızlı bir şekilde etkileniyor. Sektör temsilcileri ikinci el araçlar için önemli bir açıklama yaptı.

İşte haberin ayrıntıları…

FİYATLARDA YÜZDE 10-12 ARTIŞ!

Otomotiv fiyatlarındaki zam fulyası devam ediyor. Sektör temsilcileri, ikinci el araçlarda üç ay içinde yüzde 10 ile 12 fiyat artışın yaşanacağını öngörüyor. Fiyatlar ağırlıklı olarak euro kuruna bağlı olarak değişiyor. Geçen sene kurdaki hareketlilik yüzünden neredeyse bir ayda üç kez zam gören otomobiller, bu sene, kurun baskılanmasından dolayı daha stabil bir seyir bir rota tutuyor.

Fiyatlarda zam rallisi kaldığı yerden yeniden başlıyor. Kurdaki hareketlilikten dolayı gelecek hafta otomobil fiyatlarında ortalama olarak da yüzde 3 fiyat artışı bekleniyor. Öte yandan zamların seçim sonrasında da artarak son sürat devam edeceği öngörülüyor.

Sözcü gazetesinde yer alan Taylan Büyükşahin’e konuşan Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, kurdaki hareketlilikten dolayı önümüzdeki haftalarda yüzde 3 ile 5 arasında bir zammın yapılacağını söyledi.

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “İkinci eldeyse fiyat artışları daha hızlı oluyor; yatırım aracı olarak görülen ikinci el araçlarda yılın ilk çeyreğinde ortalama yüzde 15 fiyat artışı yaşandı. Yine kur yukarı yönlü bir rotayı seyreder ise, ikinci elde de önümüzdeki üç ay içerisinde yüzde 10 ile 12 arası bir fiyat artışı görebiliriz” diye konuştu.

MOTOSİKLETE TALEP YOĞUN!

Otomobil fiyatları durdurulamaz şekilde yükseliyor. Sıfır model araç fiyatları 800 milyon liradan başlayıp, 1 milyon liraya kadar çıkıyor. Araba ihtiyacı olanlar ya ikinci el alıyor ya da maliyeti daha uygun olduğu için motosikleti tercih etmeye başladı. Motosiklet meraklılarının büyük ilgi gösterdiği Motobike İstanbul 2023 fuarı kapılarını açtı. Fuarın ana sponsoru Motul Türkiye Satış Direktörü Kerem Oyılmaz, tüm krizlere ve zorluklara rağmen Türkiye motosiklet pazarının istikrarlı şekilde büyümeye devam ettiğini belirtti.