Otomobil

İkinci el otomobil piyasasında dengeler alt üst oldu! 20 yaş üzeri aracı olanlar hüsrana uğradı!

İkinci el otomobil piyasasında işler eskisi gibi değil. 20 yaş üzeri aracı olanlar için duyuru geldi. İşte detaylar!Bu alınan karar, ikinci el otomotiv piyasasında olumlu bir haber olarak karşılanırken, sektör temsilcileri ikinci el otomobillerde hurda indiriminin yeniden gündeme getirilmesini de talep ediyor

Ticari araçlarını yenileyenler için ÖTV indirimine gidilecek. Bu alınan karar, ikinci el otomotiv piyasasında olumlu bir haber olarak karşılanırken, sektör temsilcileri ikinci el otomobillerde hurda indiriminin yeniden gündeme getirilmesini de talep ediyor.

 

İşte ayrıntılar…

TRAFİKTE CAN VE MAL GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu olan MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış olan ticari araçlar yenilenirken ÖTV ödenmemesi kararına dair, "Bu karar ile birlikte ticari olarak çalışmakta olan araçlar yenilenir, bu vesile ile trafikte can ve mal güvenliği de sağlanmış olur" ifadesine yer verdi.

BELLİ DÖNEMLERDE TEKRARLANMALI"

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, söz konusu bu haberin sektör ve yurttaşlar için önemli bir gelişme olduğunu belirtti.Otomobil sektörü için alınan bu kararı çok önemsediklerine dile getiren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Erkoç, "Ticari çalışan araçlar ÖTV yüzünden yenilenemiyordu ve bu araçlar trafikte olduğu zaman da can güvenliği sıkıntısı sorununu ortaya çıkarıyordu. Bu karar ile ticari olarak çalışan araçlar yenilenir, bu vesile trafikte can ve mal güvenliği de sağlanmış olmaktadır. Bu uygulamayı belli dönemlerde tekrarlanmasında fayda görmekteyim" değerlendirmesini yaptı.

HURDA İNDİRİMİ TALEBİ GÜNDEME GELDİ!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 20 yaş üzerindeki araçların trafikte çok ciddi tehlikelere sebebiyet verdiğine de dikkat çekerek, bunların çoğunun sigortasının bulunmadığını da söyledi. Araç fiyatları çok yükseldiği için hurda araçların değerinin çok düşük gerçekleştiğini belirten MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, şunları söyledi;

"Vatandaşlar değiştiremediği için trafiğe çıkmaya devam ediyor. Bunun ile ilgili de hurda teşviki düzenlemesi yapılması yararlı olacak. Trafikte tehlikeli durumda yürüyen ikinci el otomobiller temizlenecektir. Yeni otomobillerin trafiğe girmesi ile birlikte can ve mal güvenliği sağlanacağı gibi çevre kirliliği de bir o kadar azalacaktır."