Otomobil

İkinci el otomobil piyasasında kan donduran oyun! Rakamlar sadece göstermelik!

Sıfır otomobil alamayan vatandaşlar, ikinci el piyasasına yöneliyor ancak burada da alıcıları bazı oyunlar bekliyor. İşte detaylar!Aynı zamanda piyasada dönen bazı oyunlarda bir bir ortaya çıkmaya başladı

Araç fiyatlarına yapılan zamlar, araba sahibi olmak isteyenlerin dikkatinden kaçmıyor. Aynı zamanda piyasada dönen bazı oyunlarda bir bir ortaya çıkmaya başladı. Bayilerde sıfır araç sorunu yaşanırken İkinci elde 1001” kilometre ile araçların ikinci el olarak satışa çıkarıldığı öğrenildi.

 

İşte haberin detayları…

İkinci el piyasasında oynanan oyunlar pes dedirtti. “1001” kilometre yapan araçların ikinci el olarak satışa çıkarıldığı öğrenildi.  Bu şekildeki ikinci el araçlar bayi fiyatından daha yüksek fiyatlara satılıyor.

Bayilerde araç bulmak neredeyse imkansız bir hale gelme yolunda. İkinci el pazarında görülen hareketlilik ise vatandaşın cebini bir hayli yakıyor. Araç bayilerinde 200.000 ile 300.000 TL'den satışa çıkarılan araç fiyatlarının ikinci el pazarında daha yüksek fiyatlara satıldığı gelen bilgiler arasında. Fiyatları gören kişiler şaşkınlığa uğrarken, bayilerde gösterilen rakamların ise sembolik olduğu belirtildi.

ARAÇ FİYATLARINA ZAMLAR ÜST ÜSTE GELİYOR

Araç fiyatlarının hızına yetişmekte zorlanan vatandaşlar ikinci el araç pazarında araştırmalarını hızlandırdı. İkinci el araç pazarındaki fiyatlar Ocak 2023'ten bu yana yüzde 6 zam uygulandı. Bununla birlikte 2 el fiyatları sıfır araçlardan daha yüksek fiyata satışa sunulduğu öğrenildi. Bayilerde araç bulamayan kişiler, eli boş dönerken ikinci el fiyatları da cep yakmaya devam ediyor.

Bayilerde daha ucuz fiyata satışa çıkarılan araçların ikinci el sitelerde bayi fiyatından daha yüksek tutarlarda gören vatandaşlar şaşırıyor. 2023 yılı itibarı ile sıfır kilometre araçların sayısında artış görülürken kilometre bilgisi olarak da 1001 kilometresi dikkat çekiyor. Bu araçların satış fiyatı ise 200.000 ile 300.000 TL'nin üstünde yer almaya başladı. Araç fiyatları hakkında açıklama yapan bir bayi sahibi kendilerinin bile bu duruma şaşırdığını vurguladı, Böyle bir şeyin nasıl olduğunu, sorguladıklarını ifade eden, bayi sahibi, sonucu bilemiyoruz şeklinde konuştu.

Show Haber'de önemli açıklamalarda bulunan sektör temsilcisi araçların bilinen ünlü ilan sayfalarına yüklendiğini açıkladı. Araç fiyatlarının 200.000 hatta 300 binden daha yüksek fiyatlara satıldığını dile getiren sektör temsilci, bayilerin paylaştığı rakamların ise sembolik rakamlardan başka bir şey olmadığı söyledi.

EYT hesapları sürüyor! Bunu yapanların maaşı yüzde 20 artış gösteriyor!

Altın fiyatlarında beklenen güne geri sayım! İşte altın o seviyelere gelecek!