Genel

İkinci el prefabrik alınır mı? İşte detaylar!

Prefabrik evler, hem görüntüsü hem de maliyeti ile beğenilen yapılar arasında yer alıyor. Vatandaşlar, ikinci el prefabrik alınır mı merak ediyorlar. İşte detaylar!Kolay üretimi, montajı ve istediğiniz yere sabitleyebilme özelliği ile prefabrik evleri insanlar tercih etmeye başladı

Prefabrik evlere gün geçtikçe rağbet artıyor. Kolay üretimi, montajı ve istediğiniz yere sabitleyebilme özelliği ile prefabrik evleri insanlar tercih etmeye başladı.

Peki ikinci el prefabrik alınır mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

İKİNCİ EL PREFABRİK ALINIR MI?

Prefabrik evlere artan konut fiyatlarından sonra rağbet gösterilmeye başlandı. İkinci el prefabrik ev satımı konusunda da çok tercih edilmese de ikinci el prefabrik ev satışları yapılıyor. Normal bir betonarme bina gibi yani diğer konutlar gibi ikinci el prefabrik satışları da başlamış durumdadır

Prefabrik evlerin, sıfır hali ve dolayısıyla sıfır fiyatı ekonomiktir. Bu yapıların ikinci elleri de biraz daha uygun fiyatlıdır. Bu satış konusunda dikkat edilmesi gereken konu ise ikinci el satışı yapılan bir prefabrik yapının kaç yıllık olduğu, üretiminde hangi malzemelerin kullanıldığı ve buna ek olarak neleri içerisinde barındırdığıdır. Bir arsanıza yaptırmak için prefabrik evlere yönelmişseniz ve tercihinizi ikinci elden kullanacaksanız, ilerleyen zamanlarda neler olacağının garantisi hiçbir zaman yoktur. Prefabrik evler gerekli nakliye ortamı sağlandıktan sonra her alana rahatça taşınabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus şudur; satılan ikinci el prefabrik evin çatısının ne şekilde üretildiğidir ve bu çatının yükseklik bakımından nakliyeye uygun olup olmadığıdır.

İkinci el bir prefabrik ev satın aldıktan sonra başka alana nakliye yaptıracaksanız, çatı eğer gereken yükseklik miktarının üzerindeyse sökülmesi gerekmektedir ve ayrı olarak nakliye edilip yeniden kurulacağı alana getirildikten sonra tekrar evin üzerine montajı yapılmalıdır. Bu da doğal olarak fiyatı da arttıracaktır. İkinci el prefabrik evlerin dezavantajlarından biridir.

İkinci el prefabrik ev almakta herhangi bir sorun yoktur ancak bazı hususlar göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Ayrıca, satılmakta olan bir yapının ne sıklıkla kullanıldığı ve herhangi bir olumsuz doğa koşullarına bir hasara maruz kalıp kalmadığı da mutlaka satıcıya sorulmalıdır. Prefabrik eve ekstra olarak genel bir bakım yapılıp yapılmadığı da sorulması gereken soruların arasındadır. Tüm bu şartlar göz önünde bulundurularak ikinci el prefabrik ev alınabilir.

2 katlı prefabrik evler kaç liraya mal oluyor?

Prefabrik ev yapmak pahalı mı ucuz mu? 100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadardır?

Prefabrik evler kaç TL’ye mal olur?