Genel

İkinci el prefabrik ev alınır mı? Prefabrik evlerin bakımı nasıl yapılır?

Prefabrik evlere dair özellikle ikinci ev prefabrik evlere dair bazı ön yargılar vardır. Onlardan biri de ikinci el prefabrik ev alınır mı yoksa alınmaz mı? İşte bu konuda sorulan sorular ve yanıtları!Tahmin edilenin tersine bakımı az ömrü uzun ve şık olan bu prefabrik yapılar, 40 ile 50 yıl bir ömre sahiptirler

PREFABRİK EV ÖMRÜ NE KADAR? PREFAVRİK EVLER KAÇ YIL DAYANIR?

Prefabrik konutlar, ömrü uzun yapılardır. Tahmin edilenin tersine bakımı az ömrü uzun ve şık olan bu prefabrik yapılar, 40 ile 50 yıl bir ömre sahiptirler. Buda bir insanın prefabrik evi ile geçirebileceği bir ömre denk gelebilir şeklinde anlatabiliriz. Hızlı şık uygun depreme dayanıklı az bakım gerektiren evlerin bir de ömürlerinin bu kadar uzun olması tercih meselesidir.

Peki “İkinci el prefabrik ev alınır mı? Prefabrik evlerin bakımı nasıl yapılır?” İşte prefabrik evlere dair merak edilip sorulan soruların yanıtları…

PREFABRİK EV FİYATLARI NEYE GÖRE DEĞİŞMEKTEDİR?

Prefabrik evler opsiyonel yapılar arasındadır. Yani tek düze yapılardan değildir. Bu konuya örnek verirsek, bir prefabrik evin tavan yüksekliği 2.50 metre, 2.80 metre veya 3 metre olma durumu vardır.

Bir prefabrik yapıda dış duvar kalınlığı 10 cm iç duvar kalınlığı 6 cm olmaktadır. Burada iç duvar da 10 cm ‘e getirilebilir. Fazladan bu prefabrik ev duvarlarının izolasyon malzemesi strafordan taş yününe çevrilme olanağı vardır. Başka bir örneğe göre ise çatıya ya ekstra olarak izolasyonu artırmak için de osb 3 ve membran eklenebilme durumu bulunmaktadır.

İKİNCİ EL PREFABRİK EV ALINIR MI?

İkinci el prefabrik eve dair birtakım önyargılar olabilir. Ancak ikinci el prefabrik evler alınabilir. Öncelikle burada dikkat edilmesi gerekenler bazı hususlar vardır. O hususlardan da bazıları şunlardır; Bu ikinci el olan prefabrik evi kim üretmiş firmanın üretim kalitesini araştırarak, o firmayı arayıp malzeme kalitesini öğrenip, evin düzgün bir şekilde kurulduğunu görmelisiniz ve iyi bir prefabrik ev montaj ustası bulup bu yapı alınabilir.

PREFABRİK EVLERİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

Prefabrik evlerin bakımı oldukça kolaydır, 3 ile 4 senede bir iç dış boyasını yapmanız, çatıda ki örneğin; oluk temizliğini gerçekleştirmeniz prefabrik evler için yeterli olur.