17 / 07 / 2024

İkinci elde elektrikli otomobil çöp mü?

İkinci elde elektrikli otomobil çöp mü?

İkinci el araç piyasasına bayram öncesi de beklenen hareketlilik gelmedi. Araç fiyatları ortalama yüzde 20 gerilerken, satılık araç sayısı da arttı. Peki ikinci el elektrikli otomobillerde durum nasıl? İşte ikinci el elektrikli araç piyasasındaki son durum…


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


İkinci el araç piyasasında uzun süredir devam eden durgunluğa bayram da çare olamadı. Fiyatlar gerilese de yüksek kredi faizleri nedeniyle vatandaş otomobil sahibi olma hayalini etkiliyor. Piyasada deyim yerindeyse bıçağın kemiğe dayandığı bir durum yaşanıyor. Galericiler piyasanın geleceği için acil önlem alınması gerektiğini söylüyor.

Sosyal medyada elektrikli araç haberleri paylaşan Dolu Batarya, https://x.com/DoluBatarya hesabından yaptığı paylaşımda “İkinci elde elektrikli otomobil çöp mü?” diyerek sordu ve konuya açıklık getirdi. Vatandaşlar sadece eletrikli araçlarda değil tüm otomotiv piyasasının aynı durumda olduğunu söyledi. Dolu Batarya ikinci el elektrikli araçlar ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı.  

İkinci elde elektrikli otomobil çöp mü? 

2018 sıfır fiyatı: 197.500 Türk Lirası (~25 bin Euro)

2024 ikinci el fiyatı: ~700 bin Türk Lirası (~20 bin Euro)

Fotoğraftaki 2018 model #Renault Zoe altı yaşında ve Türkiye'de avro bazlı sıfır fiyatından yaklaşık yüzde %20 daha ucuza ikinci elde alıcı buluyor.

Elektrikli otomobiller ikinci elde daha yavaş el değiştiriyor ve haliyle fiyatlar da aşağı inebiliyor. Ancak bu tür araçları kimsenin satın almadığı, 5-6 yaşında arabaların hurdaya döndüğü iddiaları da gerçeği yansıtmıyor.

Türkiye'de toplam elektrikli araç filosu hızla genişliyor ve bu sayede ikinci el pazarı şekillenmeye başlıyor. İlerleyen dönemde müşterilerdeki endişenin ortadan kalkacağı kesin.

Asıl dikkat çekilmesi gereken mevzu, bu tür araçların ikinci el değerini ölçmeye yönelik batarya kontrolü gibi kritik konularda müşterilerin yeterince iyi yönlendirilememesi.

Elektrikli araçlar için 'doğru' ekspertiz hizmeti verebilen mecralara ihtiyaç hızla artıyor.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

OTOMOBİL PİYASASI AYNI DURUMDA

 

Opel Mokka'nın kampanyalı fiyatları açıklandı! Gözde modele tam 175 bin 900 TL'lik indirim geldi!

Hyundai'den tam 176 bin TL'lik Haziran 2024 indirimi! İşte Bayon ve Tucson güncel fiyat listesi!

Otomobilde 8 Temmuz şoku: Çinli markalara ortalama 500 bin TL zam gelecek! İkinci el fiyatlar da yüzde 30 artacak!

Volkswagen Taigo Haziran 2024 fiyatları açıklandı! VW Taigo fiyat listesi!

 

 


Geri Dön