Eğitim

İkitelli'de halen faaliyette olan garajlar var!

Ayamama Deresi'nin tam dibinde yeni bir TIR parkı var ve bazı inşaatlar tam gaz devam ediyor

Eylül ayında aşırı yağışlarda taşarak büyük felakete yol açan Ayamama Deresi'ndeki ıslah çalışmaları sürüyor. Dere yatağındaki binaların yıkılmasıyla başlayan çalışmalar, şu günlerde Dünya Ticaret Merkezi'nin arka tarafında yoğunlaşmış durumda.
Ayamama etrafında sel felaketinin izleri halen duruyor. Dereboyu Caddesi'nde selden zarar gören ünlülerden oluşan küçük dağlar sıralanmış duruyor. Selde büyük zarar gören binaların kalıntıları da halen yerli yerinde büyük felaketin izlerinin bu kadar ortada olmasına ve dere yatağında ıslah çalışması yapılmasına rağmen, bölge biraz incelendiğinde büyük bir çelişki gözden kaçmıyor.

Garajlar var
Sel sularında yerlebir olan İkitelli'de halen faaliyette olan garajlar var! İş Bankası binasının tam karşısındaki bölge, halen TIR'lar için garaj olarak kullanılıyor. Güneşli kavşağının yakınında da yine dere kenarında başka bir TIR garajı göze çarpıyor. Selde 10 tır şoförüne mezar olan İkitelli garajı boş bir şekilde dururken tam karşısında yine birçalışma dikkat çekiyor. Buradaki hazır beton firması, iş makineleriyle sürekli çalışma yapıyor. Dere ile Basın Ekspres  yolu arasında binaların çoğu binanın yanında iş makinaları bulunuyor. İkitelli Köprüsü'nden Basın Ekspres yoluna girişte bulunan ve etrafı çevrilen dere kenarındaki bir alanda inşaata girmek tehlikelidir yazıyor.
Gazete Habertürk