Kent Haberleri

İkitelli'de üst geçit problemi 4 yıldır çözülemedi!

Alışveriş merkezlerine ulaşmak için yolu kullanmak zorunda olan vatandaşlar, her an kaza tehlikesiyle karsı karsıya bulunuyor. 4 yıllık ulaşım problemi ölümlere rağmen üst geçit çözülemedi...

4 yıllık ulaşım problemi ölümlere rağmen çözülemedi İkitelli Kavşağı yakınında 4 yıldır çözülemeyen üst geçit problemi karsıdan karsıya geçmek zorunda olan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Talep, Büyüksehir'e iletilmesine rağmen henüz netleşen bir proje yok.

İkitelli Köprüsü civarındaki yayaların karşıdan karşıya geçme sorunu, 4 yıl içinde 2 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen çözülebilmiş değil.
Bağcılar'daki bulunan 212 Power Outlet adlı AVM'nin 2009 yılında açılmasıyla beraber yayaların sıkça kullanmaya başladıkları bölgede trafik ışıklandırması yok. Her gün binlerce kişinin geçtiği yolun yakınlarında herhangi bir üst geçit de bulunmuyor. Özellikle hafta sonları büyük yoğunluğun yaşandığı noktada yayalar ile araçlar sık sık karşı karşıya geliyor. Her an kaza ile burun buruna olan vatandaşlar bilhassa kadın ve çocukların karşıdan karşıya geçmede büyük sıkıntı yaşadığını ifade ediyor. Yaşanan can kayıplarının yanında atlatılan kazalar ise sayısız. Küçükçekmece Belediyesinden alınan bilgiye göre vatandaşların mağduriyetini gidermek için 2 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bilgilendirildi, fakat geçen süre zarfında yayaların kaza yaşamaması için herhangi bir adım atılmadı. Küçükçekmece Belediyesi şikayetlerin artması üzerine başvurusunu yineledi; ancak ğerekli girişimler yine de yapılmadı. IBB'den alman bilgiye göre ise bölgede proje çalışmalarının yapıldığı, fakat projeyle ilgili netleşen bir şey olmadığı öğrenildi. Alışveriş yapmak için AVM'ye gidenler bu durumdan şikayetçi. Her yaştan vatandaşın sıkça ziyaret ettiği bölge çocukların da uğrak yeri. Evlerine çok yakın mesafede bulunan alış-veriş merkezlerine ailelerinden habersiz giden çocukların her an tehlike altında olması vatandaşları tedirgin ediyor. 2009 yılında bayram alışverişini yaptıktan sonra evine dönerken kaza geçiren Gürcü asıllı Arip Memedovi adlı genç hayatını kaybetti. Aynı kazada Kaan Özkan ise yaralanmıştı.

Zaman