Kent Haberleri

İkizdere'de tünel inşaatında göçük:1 ölü, 3 yaralı

Rize'nin İkizdere ilçesinde inşaat halindeki tünelde meydana gelen göçükte mahsur kalan 4 işçiden 3'ü kurtarıldı. Bir işçi ise hayatını kaybetti. İkizdere Kaymakamı, çalışmaların sonlandırıldığını açıkladı

Rize'nin İkizdere ilçesinde inşaat halindeki tünelde meydana gelen göçükte mahsur kalan 4 işçiden 3'ü kurtarıldı. Bir işçi ise hayatını kaybetti.


Yapım aşamasındaki tünelin girişinde meydana gelen göçükte çalışma başlatan arama kurtarma ekipleri, yaptıkları aramada mahsur kalan işçilerden Mustafa Çoban'ı (50) bulunduğu yerden çıkardı.


Olay yerindeki sağlık ekiplerince yapılan incelemede, Çoban'ın hayatını kaybettiği belirlendi.


İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, göçükte mahsur kalan 3 kişinin kurtarılarak hastaneye kaldırıldığını söyledi.


Bu işçilerden ikisinin ayağından, diğerinin de sırtından yaralandığını anlatan Koç, "Maalesef bir vatandaşımız ise ölü olarak toprak altından çıkarıldı. Şuanki belirlemelere göre toprak altında başka kimse yok" dedi.


 İkizdere Kaymakamı Koç, göçük altından yaralı olarak çıkartılan Birol Tonbul, Murat Çom ve Yusuf Tonbaş'ın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavilerinin devam ettiğini belirtti.


Olay yerindeki çalışmanın sonlandırıldığını ve jandarma ekiplerinin güvenlik tedbiri aldığını ifade eden Koç, "Göçükte çalışma sonlandırıldı, savcılık talimatı ile sorumluların belirlenmesi için iş güvenliği uzmanı ve inşaat mühendisi görevlendirildi. Gerçek sorumluların kısa sürede tespiti için çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdüreceğiz" dedi.