30 / 04 / 2024

İktidara yakın isimden bomba iddialar! Kuru bilerek mi yükselttiler?

İktidara yakın isimden bomba iddialar! Kuru bilerek mi yükselttiler?

Türkiye Gazetesi Yazarı Necmettin Batırel, dolar, doğalgaz ve piyasalarla ilgili bomba iddialar ortaya attı. Batırel'e göre dolardan büyük bir kaçış yaşanacak.



Türkiye Gazetesi Yazarı Necmettin Batırel, piyasalarda yakında 20 Aralık 2021 benzeri çok büyük bir bomba patlayacağını belirterek, "Kuru bilerek bu seviyeye getirdiler, şimdi satacakları" diye konuştu. Dlardan büyük kaçışın ayak seslerinin duyulmaya başladığını ileri süren Batırel,  "Faiz indi ama kurlar aşırı yükselmedi. Niye? Bir defa dolar/TL tarihî zirvesini test etti. Aslında kuru bilerek bu seviyeye getirdiler, şimdi satacaklar" dedi.

 Merkez Bankasının rezervleri 115 milyar dolara dayandığını kaydeden Batırel, Piyasada yakında 20 Aralık 2021’de olduğu gibi çok büyük bir bomba patlayacağını tahmin ediyorum. Bu tamamen benim şahsi beklentim" diye konuştu. Önümüzdeki 1-2 haftanın çok kritik olduğunu kaydeden Batırel, "Körfez yatırımları deyin, ABD’den F-16 satışı deyin, varlık fonu şirketlerinin Körfez ülkeleri tarafından büyük talep göreceği deyin, ne derseniz deyin, dolardan büyük kaçışın ayak sesleri duyulmaya başladı" şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön