03 / 05 / 2024

İl Özel İdaresi binası 10 yıllığına 48 milyona kiralandı

İl Özel İdaresi binası 10 yıllığına 48 milyona kiralandı

İstanbul'un en yüksek kiralama ihalelerinden biri, Sultanahmet'teki İl Özel İdaresi binası için gerçekleştirildi. Otel yapılması planlanan bina, 10 yıllığına 48 milyon liraya kiralandı



Sultanahmet'te bulunan İstanbul İl Özel İdaresi'nin Fatih Vatan Caddesi'nde yapılan yeni binasına taşınmasının ardından eski binanın ne olacağı tartışmalarına geçtiğimiz ay nokta konuldu. İl Özel İdaresi tarafından kapalı zarf usulü yapılan ve aylık 100 bin lira muhammen bedelle 10 yıllığına kiralanması için çıkılan ihalede bir sürpriz yaşandı. Çok sayıda büyük firmanın katıldığı ihalede zarfların açılmasının ardından kıyasıya bir rekabet başladı. Yaşanan büyük rekabet sonucunda ihaleyi Laleli'de bulunan Tayyare Evleri'ndeki Crowne Plaza İstanbul- Old City'yi de işleten Naz Turizm ve Tekstil Limited Şirketi aylık 400 bin lira bedelle kazandı. Böylece binanın yıllık kirası 4 milyon 800 bin liraya, 10 yıllık kirası da 48 milyon liraya geldi.

15 MİLYON HARCAMA YAPILACAK
Binanın 60 odalı bir otele dönüştürüleceği öğrenilirken İstanbul 4 No'lu Anıtlar Kurulu'ndan da gerekli izinler alınarak çalışmalara başlandı. Bu güne kadar 5,1 milyon liralık teminat ve ilk üç aylık kirayı peşin ödeyen firma, restorasyon bedeli ile birlikte yaklaşık 15 milyon lira harcama planladı. İstanbul İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Cemal Özdemir, başta İl Özel İdaresi'nin eski binası olmak üzere, ellerindeki gayrimenkullerin değerlendirilerek, İstanbulluların hizmetine sunulmasını istediklerini belirtti. Özdemir, gayrimenkullerden elde edilen gelirlerle, öncelikle acil ihtiyaç duyulan bölgelere okul, hastane gibi kamu binaları yapacaklarını vurguladı. İl Özel İdaresi 2008'de de Boğaz'daki Hatice Sultan Yalısı'nı Türk Hava Yolları'nın yüzde 50 ortak olduğu THY Do&Co'ya aylık 450 bin liraya kiralamıştı. Sultanahmet'te bulunan İl Özel İdare Binası da aylık 400 bin lira ile en yüksek ikinci ihale olma özelliği taşıyor.

Mesut Er/Sabah


Geri Dön