Ekonomi

İlaç fiyatlarına dev zam geldi!

İlaç fiyatlarına yüzde 36,77 oranında zam yapıldı. Söz konusu karar Resmi Gazete'den yayımlandı. Tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında artışa gidildi. Bugünden itibaren tüm ilaçlara yüzde 36,77 zam yapıldığı kaydedildi. Kararla beraber bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlara yüzde 36,77 oranında artış yapıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak 1 euro değeri yüzde 36,77 oranında zamlandı. Kararla beraber bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlara yüzde 36,77 oranında artış yapıldı. Zamla birlikte fiyat korumalı ürünlerde barem değeri 37,10 TL, diğer ürünlerde ise 19,39 TL oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilaç temininde oluşan sıkıntılara yönelik, "Önümüzdeki bir-iki gün içerisinde çözümün ilk adımlarını hep birlikte görmüş olacağız" açıklamasının ardından ilk adım atıldı. Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasına dair karar değiştirildi. İşte ilaç fiyatlandırılmasına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

YÜZDE 36,77'LİK ARTIŞ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak TL cinsinden 1 euro değeri Aralık ayında yüzde 36,77 artırıldı.

BAREM DEĞERİ NE KADAR OLDU, KAÇ TL?

Haberlercom'da yer alan detaylara göre, artışla fiyat korumalı ürünlerde barem değeri 37,10 TL oldu. Diğer ürünlerde ise barem değeri 19,39 TL oldu. Temmuz ayındaki düzenlemeyle bu değerler fiyat korumalı ürünler için 27,13 TL olmuştu. Diğer ürünlerde ise 14,18 TL'ydi.

ÜRETİME DESTEK

Eklenen geçici maddede, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan Türk lirası cinsinden bir euro değerinin, Aralık 2022 itibariyle yüzde 36,77 artırıldığı kaydedildi.

Söz konusu düzenlemeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilaç fiyatlarında şubat ayında yapılması planlanan düzenlemeyi, sektörün tedarik, üretim ve planlamalarına destek olmak amacıyla öne çekmiş oldu.   

BAKAN KOCA: PROBLEMİN ÇÖZÜMÜ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Karara yönelik sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "İlaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile atıldı" dedi ve şu sözlerle devam etti: "Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekildi. Diğer adımlar da yolda. Çözeceğiz kimse endişe etmesin."

BAKAN KOCA: "YILDA 1 KEZ ZAM OLMASI DOĞRU DEĞİL"

Bakan Koca, bazı ilaçların piyasada bulunamadığı iddialarına dair yaptığı açıklamada ise "Gündemimizdeki en önemli konu bu. Sorunları çözeceğiz. Maliyetler arttı, çözüm için bir yol haritamız var. İlaç fiyatlarında yılda bir kez zam olması doğru değil. Belli dönemlerde en az iki kez olması gerektiği kanaatindeyiz" diye ifade etmişti.

Sahibinin 5 yıla kadar hapsi istenmişti: Tiny House kararı mahkemeden döndü!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelirinde buna dikkat! 

Dolarda dananın kuyruğu bugün kopuyor! Saatler kaldı! Elinde doları olanlar hemen koşun! Dolar tam olarak böyle olacak!