Ekonomi

İlave istihdama 100 bin TL kredi imkanı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açıkladığı reform programında çalışma hayatıyla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre ilave istihdama 100 bin TL'lik kredi verilecek.

Ücretsiz izin sonrasında çalışanını yeniden istihdama katan işverenler için yeni düzenleme yapıldı. Buna göre ilave istihdama 100 bin TL'lik kredi verilebilecek. Kullandırılacak kredinin ilk 6 ayı geri ödemesiz olacak ve 2 yıl vadeli olacak. Hürriyet'te yer alan habere göre; program kapsamında bir diğer düzenleme ise, kısmi çalışmaya ilişkin. İş mevzuatına da giren kısmi çalışma, halk arasında part-time çalışma oluyor. Programa göre ise, kısmi süreli çalışanların hafta tatili, yıllık ücretli izni hak etme süresi ve kıdem tazminatına hak kazanma sürelerinin kanunda açıkça belirtilmesiyle ilgili düzenleme yer alacak. Bu kapsamda kısmi çalışmayla ilgili olarak mevzuatta da bir netlik oluşturulması ve uygulamada zaman zaman çıkan sorunların giderilmesi planlanıyor.

SANAYİ 4.0 İÇİN GEÇİŞ DESTEKLERİ

İstihdam teşviklerinde sadeleşme yapılacak.

Genç istihdamını yükseltmek için Genç İstihdam Ulusal Strateji Belgesi hazırlanacak.

Mesleki eğitim merkezlerini gençler için daha cazip kılmak adına kalfalık döneminde alınan ücretlerde iyileşme sağlanacak.

Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin ücretleri kamu tarafından karşılanacak.

İşgücü piyasasını yönlendirmek için “sektörel beceri haritaları” oluşturularak ,sektörel işgücü planlaması yapılacak.

Gayrimenkul sektörüne genç istihdam şartı geliyor!