Genel

ilk Bilim Merkezi'ni Komyapı-Ünüvar-Atlas ortaklığı yapacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin ilk Bilim Merkezinin yapımı için düzenlenen ihaleye en düşük teklifin Komyapı-Ünüvar-Atlas ortak girişimin verdiğini ve ilgili

Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Konya’da kurulmasına karar verilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk Bilim Merkezinin inşaat yapım ihalesinin sonuçlandığını ve ihaleyi alan firmalarla sözleşme imzalandığını belirtti. Tahir Akyürek, Konya Bilim Merkezinin Organize Sanayi Bölgesi’nde 99 bin 347 metrekarelik arazi üzerinde kurulmasının planlandığını kaydetti.  Konya Bilim Merkezinde ana bina, gözlem evi ve planetaryum olmak üzere toplam 26 bin 248 metrekare büyüklüğünde kapalı, betonarme ve çelik karkas inşaat yapılacağı bilgisini veren Akyürek, açıklamasında, merkez hakkında şu bilgiyi verdi:

"Konya Bilim Merkezi açık-kapalı sergi alanları, çevre tasarımı ile Türkiye’de bu kapsamda yapılacak ilk örnek olması açısından büyük önem taşıyor. Merkez, 3 yaş üstü okul öncesi çocuklar, tüm öğrenciler ve öğretmenler öncelikli olmak üzere her yaştan farklı birikime sahip kişilere hitap edecek. Konya Bilim Merkezi, araştırmacı, yenilikçi ve özgüven sahibi bireylerin yetiştiği bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunacak. Kentin vizyonunu da ilgilendiren Bilim Merkezinin, Konya’ya kazandırılmasında kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliği etkin rol oynadı."

Bilim Merkezi İnşaat Yapım İhalesi’ne 9 teklif sunulduğunu ifade eden Akyürek, İhale Komisyonu tarafından kamu ihale mevzuatı gereğince yapılan değerlendirme sonucunda, en avantajlı teklifin "Komyapı Hazırbeton Prefabrik İnş. Tah. San. Tic. A.Ş ile Ünüvar İnş. San. ve Tic. A.Ş. ve Atlas İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. Ortak Girişimi’nin verdiğini, bu firmalarla sözleşme imzalandığını bildirdi. Akyürek, Konya Bilim Merkezinin, 2013 yılında hizmete açılmasının planlandığını da belirtti.
AA