16 / 08 / 2024

İlk emekli maaşını bu yıl alacaklara müjde! Son dakika maaş zammı, promosyon fırsatları peş peşe açıklandı! 

İlk emekli maaşını bu yıl alacaklara müjde! Son dakika maaş zammı, promosyon fırsatları peş peşe açıklandı! 

İlk emekli maaşı ödemesini bu yıl alacaklar 2025'e göre yüksek güncelleme rakamlarından faydalanabilecek. İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren o son dakika gelişmeleri...



Yeni emekli olan vatandaşlar en düşük emekli maaşı, emekli zammı ve promosyonu tarafında bu sene uygulanan değişikliklerle 2025 yılından aha yüksek güncelleme rakamlarından faydalanacak. 

Diğer taraftan Emekliler Yılı çerçevesindeki indirim imkanları yeni emekliler için de geçerli tutulacak. İlk emekli aylığı bu sene alacaklar hem 2025 yılına göre, daha yüksek rakamlar alabilecek; hem de taban maaş, promosyon ve enflasyon yükselişlerini alacak. 

İlk emekli maaşını bu yıl alacaklara müjde! Son dakika maaş zammı, promosyon fırsatları peş peşe açıklandı! 

Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem'in haberine göre; 2024 yılının emekliler yılı ilan edilmesinden sonra pek çok yeni gelişme yaşandı. Emeklilerle ilgili tüm kamu kurumları, bankalar ve özel şirketler ile protokoller yapıldı ve indirim imkanları sunuldu. Söz konusu indirimler,  emekliler.gov.tr adresinde listeler halinde yayımlanıyor. 

Ocak'ta enflasyon artışının dışında refah payı ile birlikte yüzde 49.25 oranında artış yapılırken Temmuz ayında 6 aylık enflasyon kadar yani yüzde 24.73 oranında yükseliş uygulandı. Her iki yükselişe akıldığında yıllık kümülatif artış yüzde 86.16'yı buldu. 

Bunların haricinde taban promosyon miktarları da 5 bin ila 12 bin TL'ye yükseltilirken; bazı bankalarda rakamlar 24 bin TL'yi buluyor. Enflasyon artışlarının dışında sıfır zam tehlikesini de ortadan kaldırmak üzere taban maaşta da yükseliş uygulandı. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükseltildi. 

Tüm bu gelişmelerden mevcut emekliler yararlanırken bu sene emekli olacaklar da etkilenecek.

İlk emekli maaşını bu yıl alacaklara müjde! Son dakika maaş zammı, promosyon fırsatları peş peşe açıklandı! 

Bu sene mekli olacak sigortalılar için beş ayrı gelişme de olacak. İşte o gelişmeler... 

1. Hem geçtiğimiz Ocak'taki yüzde 49.25 hem de Temmuz ayında yapılan yüzde 19.31- 24.73 yükselişlerden yalnızca  mevcut emekliler değil, bu yıl emekli olacak sigortalılar da faydalanacak. Bu yükselişler, bu sene emekli maaşı ağlanacak herkese yansıtılacak. Yıl sonuna kadar emekli olanların hem Ocak hem Temmuz zamları yansıtılarak aylık bağlama işlemleri yapılacak. Bu şekilde hesaplanan maaşların içinde 2024 yılı yüzde 86.16 oranındaki yükseliş de olacak. 

2. Taban aylık da değişecek. Taban aylık tutarı da yeni düzenleme ile 10 bin liradan 12 bin 500 TL'ye çıkartıldı. Yeni taban aylık Temmuz ödeme dönemi itibarıyla uygulamaya alındı. Bundan yeni emekliler de faydalanacak. 

Emeklilik için başvuran kişilere, hesaplanan aylık ve ek ödemesinin toplamı 12 bin 500 TL'den düşükse, 12 bin 500 lira ödenecek. 

3. Bir diğer gelişme de maaş promosyonları oldu. Temmuzda uygulanan enflasyon artışıyla birlikte emeklilerin maaş dilimleri değişti. Buna göre taban miktarları artam promosyonlar da pek çok emekli için değişti. Bankaların promosyon kampanyaları da Temmuz ayıyla beraber hareketlendi. 

4 farklı aylık dilimine göre farklı ödeme yapılırken, emekliler için 24 bin liraya varan promosyon imkanı oluştu. Yeni emekliler de aylığı bağlanır bağlanmaz promosyon başvurusu yapıp, kampanyalardan faydalanabilecek. 

Mevcut kampanyalara göre, en düşük 12 bin 500 TL maaş alan emekliler, seçtiği bankaya göre 8 bin ile 20 bin lira arasında değişen promosyon alabilecek. 15 bin ile 19 bin 999 lira arasında maaş bağlanan  emekli 10 bin ile 22 bin lira, 20 bin lira üzeri aylığı olan da 12 bin ile 24 bin TL arasında promosyon ödemesinden faydalanabilecek.

İlk emekli maaşını bu yıl alacaklara müjde! Son dakika maaş zammı, promosyon fırsatları peş peşe açıklandı! 

4. Bir diğer konu da emekliler için hayata geçirilen indirim kampanyaları oldu. Emekliler için devreye alınan yüzlerce firmanın katıldığı indirim kampanyaları hem mevcut emekliler için hem de yeni emekli olacak sigortalılar için geçerli sayılacak. emekliler.gov.tr adresinde listelenen kamu, özel sektör ve banka indirim kampanyalarından herkes faydalanabilecek. 

Bu arada öğrenci yurtları da emeklilere ücretsiz sunulurken kamu sosyal tesislerinde indirimler uygulanacak. 

Ulaşımda TCDD ve THY emeklilere özel indirimler sunarken, mobilyacıdan, restorana, kuaförden, kafelere kadar pek çok sektörde özel şirketler SGK ile anlaşma yaparak indirim kampanyaları yapıyor. 

5. Ayrıca, bu yıl emekli olacaklara da müjde verildi. Emekli aylığı hesaplanırken kullanılan güncelleme parametreleri, enflasyon ve büyüme rakamlarından meydana geliyor. una göre 2024 yılında emekli olacaklar için 2023 yılı rakamları geçerli sayılacak. 

2023 yılında hem enflasyonun yüksek çıkması hem de büyümenin yüksek olması 2024'deki güncelleme rakamını yukarıya çekmiş oldu. Buna göre, 2025 yılında emekli olacaklar için 2024 rakamları geçerli sayılacak. 2024 yılı enflasyon ve büyüme tahminleri 2023'ten geride kalıyor. 

Bu nedenler 2024 yılında 1.66 olan güncelleme katsayısı 2025'de 1.33'ler seviyesine düşecek. Bu durum da maaşlarda yüzde 30'un üzerinde bir fazlalık anlamı taşıyor. 

Gram altın rekor kırdı! Altında yükseliş devam ediyor! 16 Ağustos 2024 Cuma altın alış-satış tablosu!

Ev alırken önce fiyatı, sonra deprem direncine sorgulanıyor

Analistten, ev sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren açıklama: Ağustos-eylül gibi bu işi halledin, gidin evinizi alın!


Geri Dön