27 / 04 / 2024

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim İlk Arsam kampanyasında kuralar çekildi ve hak sahipleri belirlendi. TOKİ’den arsa almaya hak kazanan vatandaşlar tapuların ne zaman verileceği ile ilgili araştırmalar yaparken, TOKİ’den yanıt geldi...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın arsa teslim tarihleri, kura sonucu hak sahibi olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. ‘İlk Evim Arsa’ ve ‘İlk İş Yerim’ kampanyasında başvurular, 10 Ekim 2022 7 Kasım 2022 tarihleri arasında kabul edilmişti.  TOKİ  arsa kura çekimleri de 19 Nisan tarihinde son buldu. TOKİ’den arsa almaya hak kazanan vatandaşlar TOKİ arsa tapu teslim tarihlerini araştırmaya başladı.

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

TOKİ ARSA TAPULARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ilk evim ilk arsam projesi kapsamında hak sahiplerine tapuların ne zaman verileceğine ilişkin açıklama yaptı. Peki TOKİ arsa tapuları sahiplerine ne zaman teslim edilecek? İşte TOKİ'nin verdiği o yanıt...

TOKİ, resmi X hesabı https://twitter.com/Toki_Kurumsal üzerinden yaptığı açıklamada, “Sözleşme aşamasına gelen illerimize https://a.toki.gov.tr/Projeler/arsa.html adresinden "Arsa Tahsis Duyuruları/Arsa Belirleme Kura Takvimi" başlığından ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, ada/parsel/bölge bilgileri belirlenmiş olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden gerekli kontrolleri yapabilir.

Projelerimizin kura çekilişleri YouTube kanalımız [https://youtube.com/@TokiKurumsal] aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Projelere yönelik ilan edilecek gelişmelerden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, web sayfamız http://toki.gov.tr adresini ziyaret edebilir ya da [444 86 54] no’lu çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Arsa fiyatını piyasanın çok altında vatandaşlara sunacağız. Bu projeye müşterek parselleri de dahil ediyoruz. Arsa tapuları Aralık'tan itibaren alınabilecek. Arsaların tapularının tamamının dağıtımı 2 sene içinde bitecek" ifadelerini kullanmıştı.

TOKİ ARSALARI KAÇ METREKARE?

Kura ile vatandaşlara verilen TOKİ arsaları iki grup şeklinde. Söz konusu arsaların ilk grubunda 350 ila 500 metrekarelik alanlardan oluşan en fazla brüt 150 metrekare konut yapmaya müsait müstakil parsel şeklindeki arsalar yer alırken, ikinci grupta müşterek parseller bulunuyor.

Esenyurt ve Keçiören'de 8 adet gayrimenkul kiraya veriliyor!

Renault Clio'da ocak ayına özel dev kampanya! 200 bin TL kredi 12 ay vade fırsatı başladı!

Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesi hangisi?


Geri Dön