Toki

İlk evim çekilişi ne zaman?

TOKİ ilk evim çekilişinin ne zaman yapılacağı merak edilmektedir. İşte “İlk evim çekilişi ne zaman?” sorusunun yanıtı ve detaylar!Vatandaşların merakla beklediği ilk kuraların, 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan illerinde başlatılacağını duyuruldu

TOKİ SOSYAL KONUT KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük, en kapsamlı sosyal konut projesi kapsamında “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde konutların ilk kuralarının çekileceği illeri ve tarihleri tek tek açıkladı. Vatandaşların merakla beklediği ilk kuraların, 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan illerinde başlatılacağını duyuruldu.

İşte merak edilen diğer konular…

İLK EVİM ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ kura çekiminin yapılacağı tarihi alıcılar araştırıyor. TOKİ’ye 5 milyonu geçen kişinin başvuruda bulundu. TOKİ sosyal konut projesinden sonra kura çekilişinin yapılacağı tarih, Bakan Kurum'un açıklamaları sonrasında netliğe kavuştu.

BAKAN KURUM TOKİ KURA TARİHLERİNİ AÇIKLADI!

Bakan Murat Kurum açıklamasında şunları söyledi; "Çekilişler sırasıyla şöyle olacak, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 5 ilimiz, Doğu Anadolu Bölgesinde 7 ilimiz olacak şekilde 7 ile 16 Kasım tarihleri arasında 12 ilimizdeki 22 bin 57 konutumuzun kura çekimleri yapılacak. Kuralarımız noter huzurunda yani şeffaf bir şekilde yapılacak ve canlı yayın olarak TOKİ’nin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. Kura çekimlerinin tamamı inşallah 2023 Mart ayında son bulacak. İnşallah tüm evleri, konut arsalarını, iş yerlerini 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz.”

TOKİ İLK PEŞİNAT NE KADAR?

TOKİ konut projesine başvuru yapan kişiler, ilk peşinat hakkında bilgi almak istiyor. TOKİ sosyal konutlar için bir haneden tek kişi başvuru alınacak. TOKİ'nin eski projelerinde 2+1 ve 3+1 konutların fiyatları 163 bin liradan başlamaktaydı. TOKİ için araştırılan en düşük taksit de 1442 lira olarak kayıtlara geçmişti. Ev sahibi olmak isteyen herkes için yüzde 25'e kadar peşinat ve 240 aya kadar vade seçenekleri sunuluyor.

TOKİ EVLERİ KAÇ SENEDE ÖDENİYOR?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılacak evlere dair sorular soruluyor ve yanıtların da gelmesi merakla bekleniyor. TOKİ’den yapılan duyuruya göre hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinatla 240 ay vade imkanı ile satılacaktır.

Benzin ve motorine zam mı gelecek? İşte 5 Kasım Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

1 buzdolabı ne kadar elektrik harcar?

Miras tapu bozulur mu?