27 / 04 / 2024

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. Söz konusu kredi ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İşte düşük faizli konut kredisi ile ilgili bilinenler...



Konut piyasası 2023 yılında düşüşlerle öne çıktı. Yıl boyunca Türkiye’de toplam 1 milyon 225 bin 926 konut satışı yapıldı ve 2022'ye göre yüzde 17’lik bir gerileme kaydedildi. Satışlardaki düşüş, birçok kişi tarafından yüksek fiyatlara bağlanıyor. 

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk evini alacakları destekleyeceklerine dikkat çekmişti. 

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan ın açıklaması bekleniyor!

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuya ilişkin açıklamasında ilk ev alımları için verilen kredide bir düzenleme yapacaklarını belirtmiş ve "İkinci ve üçüncü konut alımında artık çok fazla kredi imkanı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkanları ilk ev sahipliği için kullanılmış oluyor" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, ev sahipliği meselesinin sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla beraber düşünülmesi gerektiğini dile getiren Cevdet Yılmaz, "Tersi durumda sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz bulunuyor. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor" bilgilerini verdi. 

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan ın açıklaması bekleniyor!

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası ile ilgili çalışmaların bitirilmesi bekleniyor. Çalışmaların bitirilmesinden sonra, konunun yıl sonuna kadar Meclis'te yer alacağı ve TBMM gündemine geleceği  öngörülüyor. 

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk defa konut alacaklara düşük faizli kredi imkanı tanınacak. İlk defa konut alacaklara yüzde 1.20 oranında faiz oranı uygulanması öngörülüyor.  1.20 düşük faizli konut kredisinin hiç konutu olmayanlar için verilmesi planlanıyor. 

Söz konusu düşük faizli konut kredisi kampanyasında, kredi vadesinin 15 sene olması öngörülüyor. İlk defa konut alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 sene yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkanı da sağlanabilir. 

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan ın açıklaması bekleniyor! 

Dünya Gazetesi'nin aktardığına göre; Endeksa tarafından yapılan değerlendirmelerde, yükselen ev fiyatlarının ve kredi faiz oranlarının konut satın alınabilirlik endeksini de etkilediği belirtildi. 

2023 ve 2022 Aralık ayları karşılaştırıldığında konut alım gücünün yüzde 38 oranında gerilediği de belirlendi. 

Arabasını satmayı düşünenler dikkat! En hızlı satılan ikinci el otomobil markası belli oldu!

Kiracılara müjde! Kira artış oranı yavaşlayacak!

Lüks otellerde otopark ücretinde rekor fiyat! Saat ve vale hizmeti 750 lira!


Geri Dön