Genel

İlk Pentagold mağazası Kuyumcukent'te açılıyor

Kuyumcukent'te toptan altın işi yapan beş firma, birleşerek hipermarket benzeri altın mağazası açacak

İstanbul'da bulunan Kuyumcukent'te toptan altın satışı alanında faaliyet gösteren beş şirket, güç birliği yaparak perakendeye girmeye hazırlanıyor. “Pentagold” adı altında birleşen bu firmalar, herbiri bin ile 2 bin metrekareden oluşan mağaza zinciri kurmaya hazırlanıyor.
Hipermarket benzeri bir yapı için hareket ettiklerini söyleyen Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan Özgür, “Mağazaların içinde çocuk altını reyonundan alyans-düğün reyonuna, pırlanta reyonundan değerleri taşlar reyonuna, erkek aksesuarları reyonundan zincir bileklik reyonuna kadar özel bölümler yer alacak. Mağaza içinde ayrıca özel VIP odaları ile kafeterya da bulunacak” dedi.

Hedefte 40 mağaza var
Mağazalarda pedagogların da görev alacağını ifade eden Özgür, “Kadın müşterilerimiz mağazalarımıza çocuklarıyla birlikte gelebilecek. Pedagoglarımız çocuklarla ilgilenirken onlar rahat rahat altın alışverişini yapabilecek” diye konuştu.
Altına imza atılan işbirliğiyle 40 mağaza açmayı hedeflediklerini belirten Özgür, ileride yurtdışına da açılmayı planladıklarını belirtti. Özgür, ilk aşamada Dubai ve İtalya'da ofis açmayı düşündüklerini kaydetti. Kuyumcukent'te açılacak olan ilk mağazanın eylülde kapılarını açacağını söyleyen Özgür, İstanbul'dan sonra İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Gaziantep ve Antalya'da da mağaza açacaklarını ifade etti.
Şu ana kadar 10 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydeden Özgür, altınların bu sayede toptan fiyatlarıyla tüketiciye ulaşacağını belirtti.

‘Müşteri tasarlayacak biz üreteceğiz'
Pentagold mağazalarında kişiye özel üretimlerin de yapılacağını söyleyen Mustafa Ercan Özgür, “Müşterilerimizin istediği tasarımları hemen uygulayabileceğiz. Mağazaların içinde sembolik üretim köşeleri de olacak. Ayrıca, müşterilerimizin yadigar taşlarını da takılara uygulayabileceğiz” dedi.
Mağazalarda binlerce farklı çeşitte ürün bulunacağını belirten Özgür, “İlk aşamada 250 kilogram altınla faaliyete başlayacağız” diye konuştu.
Milliyet