Otomobil

İlk yerli otomobil satışa çıktı! Fiyatını duyanlar buz kesti! TOGG’u beklerken o geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde yollarda olacağını açıklamasının ardından vatandaşlar TOGG'un satışa sunulmasını beklerken yerli elektrikli araç RKS A1'in sağladığı avantajlarla dikkatleri üstüne topladı. Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında vatandaşlar TOGG'un satışının başlamasını beklerken yerli elektrikli otomobil RKS A1'in sağladığı avantaj dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki günlerde Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde piyasadaki yerini alacağını açıklamış ve ön satışın da şubat ayında başlayacağını duyurmuştu. Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında vatandaşlar TOGG'un satışının başlamasını beklerken yerli elektrikli otomobil RKS A1'in sağladığı avantaj dikkat çekti.

Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobili Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceğini açıklamasından sonra RKS A1, 160 bin TL'den satışa sunuldu. Ami ve Twizzy tarzı 3 kişilik kapasiteli sahip araç minimal özelliği ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Ami'nin sıfır aracını bulmak bir hayli zorlaşırken sıfıra yakın bir aracı ise 250 bin TL'den alıcı buluyor.

Yerli otomobil TOGG’a alternatif olacak RKS A1, 160 bin TL'den satışa sunuldu. Herkes TOGG'u beklerken, Yerli ve elektrikli araç RKS A1'in fiyatıyla dikkatleri üstüne çekti. İki farklı tarzı ile üç kişilik bir kapasiteye sahip olan araç, minimal özelliği ve şık tasarımıyla adından söz ettiriyor.

Ami'nin sıfır aracını bulmak bir hayli zorlaşırken sıfıra yakın bir aracı ise 250 bin TL'den başlıyor.

Peki, yerli otomobil RKS A1’in kaç km hıza ulaşabilecek? İşte detaylar

6 SAATTE ŞARJ İMKÂNI

RKS A1’in maksimum 45 – 50 km hıza ulaşabildiği öğrenildi. Şehir içi kullanıma uygun olan RKS A1, normal prizden 6 saatte tamamen şarj olabilme özelliğine sahip. A1’in, özellikle İstanbul gibi park sorununun fazlaca yaşandığı büyük şehirlerde rahatlıkla tercih edileceği düşünülüyor.

TOGG’a alternatif olması beklenen ve uygun fiyatıyla her ekonomik kesimden insanın ilgi göstereceği düşünülen yerli otomobil RKS A1’e ilginin yoğun olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil TOGG’un ne zaman piyasaya çıkacağı sorularına şu şekilde cevap vermişti:

"TOGG ne zaman yollarda olacak? Bugün seri üretimden çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri başlıyor. TOGG Avrupa yollarının da tozunu atacağı için, yeterlilik belgesine sahip olacak. 2023'ün ilk çeyreğinin sonlarında inşallah TOGG'u yollarımızda göreceğiz."

Mazda 6'nın fiyatı ne kadar oldu? İşte Mazda 6, 10 Ocak 2023 fiyat listesi...

Yeni açıklandı! Yerli otomobil Togg’a dünyadan talep yağıyor!

TOGG'dan beklenen ön satış açıklaması!