28 / 04 / 2024

İlkadım'daki ruhsatsız EVKUR binası mühürlendi!

İlkadım'daki ruhsatsız EVKUR binası mühürlendi!

Samsun'un İlkadım İlçesi Mecidiye Çarşısı girişinde yıkımına başlanan Konak sinemasının yer aldığı alanda inşaatı süren, ruhsatsız EVKUR binası mühürlendi.



Samsun'un İlkadım İlçesi Mecidiye Çarşısı girişinde yıkımına başlanan Konak sinemasının yer aldığı alanda inşaatı süren binada, EVKUR'un ruhsatsız olarak açtığı mağaza, İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlendi. 

DOĞRU KARAR VERİLDİ

Samsun Gazetesi'nden Merve İlhan ve Yasin Yıldız'ın haberine göre; usulsüzlüklerle dolu bir yapı olduğunu her fırsatta söyleyen Samsun Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, "Sonuç itibariyle doğru bir karar verildi. Orası halen inşaatı devam eden bir yapı. İmar yönetmeliklerine ve iş güvenliği yasasına göre şantiyelere görevlilerden başka kimse giremez. Fakat burada yapı kullanma izin belgesi olmadan ve ruhsatsız bir şekilde bir mağaza faaliyet gösteriyordu. Otoparkları ticaret faatliyetler için kullanıyor olması da kanunlara aykırıydı. Geciken fakat olması gereken karardı" diye konuştu.

TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

EVKUR'un inşaat halinde bulunan binaya ruhsatsız açtığı mağazayla ilgili İlkadım Belediyesi Encümeni'nden 'mühürleme' kararı çıkmasına rağmen belediyenin 'önlemlerinizi alın' tebligatıyla firmaya yine süre vermesi tepkilere yol açtı. İlkadım Belediyesi Başkanı Demirtaş hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Başkanı Memişoğlu, "Kamu vicdanını yaralayan bir durumla karşı karşıyayız" açıklamasında bulunmuştu.


Geri Dön