İhale

İlklerin şampiyonu Bahçelievler

Bahçelievler, son 5 yılda gençlere yönelik yatırımlarla isminden en çok bahsedilen ilçelerden oldu.

Çevreye duyarlılığı ile çevre ödülü alan Bahçelievler Belediyesi, 3.5 yılda 14 spor salonu yaparak okullara devretti, gençleri sporla buluşturdu.

Bahçelievler Belediyesi, ilçenin beş ayrı noktasında, içinde yarı olimpik havuz olan beş dev spor kompleksinden 3'ünü tamamlayarak hizmete sundu. Belediye Başkanı Osman Develioğlu gençliğe yönelik yatırımları ile göreve geldikten sonra ilklerin başkanı olarak anılmaya başlandı. Türkiye'de ilk defa spor aletlerini parklara taşıyan Bahçelievler Belediyesi vatandaşlarının ücretsiz spor yapmalarını sağladı. Belediye, 35 spor bahçesi yaparak, Kültür-Fizik-Fitness spor aletlerini açık alanlara taşıyarak, 2005'de Türkiye'nin spor yatırımlarında öncü ve örnek kurumu oldu. Belediye, okullar arası spor ve kültür ligini oluşturarak, ilçedeki tüm eğitim ve öğretim kurumlarındaki 114 bin gencin spor ve kültürle kaynaşmasını sağladı. Türkiye'de ilk defa uygulanan bir hizmetle parklarda oynayan çocukları aileleri tarafından internetten izlenebilecek.

BELEDİYENİN GURUR PROJELERİ

Spor Park: Develioğlu'nun en önemli projelerinden birisi olan Spor Park kısa zaman sonra tamamlanacak. Sağlıklı ve zinde nesil için 18.000 metrekare alana inşa edilen Spor Parkı'nda futbol sahası, tenis kortu, çok amaçlı spor sahası, mini golf, satranç, anfi tiyatro, gösteri çadırı, kafeterya, fitness ve çocuk oyun alanları bulunuyor.

Köy Parkı: Köy konseptinde tasarlanan Kadir Has Parkı'nda 7500 metrekarelik alanda bir Anadolu köyünde bulunan köy muhtarlığı, gözleme evi, köy bakkalı, köy kahvesi oluşturularak köy meydanında toplandı. MUSTAFA MEYDAN

Hasan Doğan unutulmadı


Bahçelievler'de spor salonları ve parklara Türk sporuna hizmet eden ünlü isimlerin adı verildi. Geçen yıl kaybettiğimiz Futbol Federasyonu Başkanı merhum Hasan Doğan'ın adı verilen spor kompleksi de Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete girmişti. 2 semt sahası bulunan Bahçelievler şimdi 7 semt sahasına sahip. Yapımı tamamlanan 14 kapalı spor salonu da hizmete girdi. İlçedeki lisanslı sporcu sayısı 800'den 22 binlere ulaştırılarak, ülke genelindeki ilçe bazında 1. sıraya yükseldi.
Star