Genel

İller Bankası’nın akıllı hizmet binası açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin katılımıyla hizmete alınan “İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü Binası”, Türkiye’nin en yeşil ve akıllı binalarından biri olma özelliğini taşıyor.

Dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında geçen yıl 53’üncü sıraya yükselen Rönesans Holding çatısı altındaki Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin 2014 yılında yapımına başladığı “İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü Binası” hizmete alma töreni, 25 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşti.

Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kamil Yanıkömeroğlu katıldı.


Açılış konuşmasını yapan İdris Güllüce, yüksek teknolojinin kullanıldığı bu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. İller Bankası’nın dünyaya ışık saçan bir kuruma dönüşmesini  hedeflediklerin aktaran Güllüce, “Planımız başarılı bir kurum olan İller Bankası’nı yurtdışına açmak. Ekonomi Bakanlığı ile bu konudaki görüşmelerimiz sürüyor. Tapu Kadastro’yla ilgili olarak, müşavirlik konusunda yabancılara hizmet vermesi için çalışmalara başlayacağız” diye vurguladı.  


 

Bu konuda açıklama yapan Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu ise, “Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin 2014 yılında yapımına başladığı ‘İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü Binası’ projemizi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1987 yılından bu yana hizmet verdiği Maltepe’deki hizmet binasını Ataşehir’e taşıyan İller Bankası bundan böyle, toplam 10 kattan oluşan, yeşil ve akıllı teknolojiyle donatılmış binasında hizmetlerine devam edecek. İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü Binası Türkiye’nin en ileri teknolojiye sahip yeşil binalarından biri olma özelliğini taşıyor” dedi.

 

Gelecekteki projelere örnek oluşturacak

Kamil Yanıkömeroğlu, İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü Binası’nın, gerek kente ve çevreye duyarlı mimarisi, gerekse enerji verimliliği sağlayan tasarımı ile gelecekteki projelere örnek oluşturacak bir akıllı bina olduğuna dikkat çekti.

Ülkenin toplam enerji tüketiminde binaların çok büyük bir paya sahip olduğunu da kaydeden Kamil Yanıkömeroğlu, akıllı binaların sürdürülebilir şehirler ve ekonomik kalkınma açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

 “Hedefimiz, tüm projelerimizde yeşil bina, çevre dostu sistemler ve sürdürülebilirlik ilkelerinden ödün vermeden, geleceğin tasarımında Rönesans etkisini hissettirmeyi sürdürmek” diyen Yanıkömeroğlu, “Kat bahçeleri ile zenginleştirilen formu, şehirsel dokuya saygısı, mekanik ve elektrik sistemlerinin sağladığı enerji tasarrufu ile İller Bankası yeni hizmet binasının çevredeki en prestijli binalardan biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır” diye ekledi.

 

“Hedefimiz yaşadığımız topluma değer katmak”

Türkiye’nin önde gelen ticari gayrimenkul oyuncularından Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin hayata geçirdiği tüm projelerde  “İnsanın yaşadığı ortama dokunduğumuz bilinci ile adım  atıyoruz” diyen Yanıkömeroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu son projemizde olduğu gibi imza attığımız tüm çalışmaların çevre dostu olmasına özen gösteriyoruz. Bunun için de sürdürülebilir teknolojiyi  en verimli şekilde kullanıyoruz. Rönesans Gayrimenkul Yatırım olarak vizyonumuz; yaşadığımız topluma ve kamusal alanlara değer katmak...” 

 

Yeşil kat bahçeleri, güneş panelleri

Açılışı gerçekleştirilen İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü Binası, 4 bodrum, 5 ofis ve zemin kat olmak üzere toplamda 10 kattan oluşuyor. Yeşil kat bahçelerine sahip olan binada, çatıya yerleştirilmiş olan 252 adet güneş paneli, binanın günlük aydınlatma ihtiyacının yüzde 90’nı karşılıyor.

Tüm armatürleri led olan binanın aydınlatma sistemi; gün ışığından optimum fayda sağlıyor.

Binanın mekanik tesisat sistemleri ve klima sistemleri enerji verimliliği en üst mertebede sağlayacak donanıma sahip. Binada kurulan gri su sistemi ile lavabo ve duş giderleri ayrı olarak toplanıyor ve gri su ünitelerinden, filtre edilmiş su elde ediliyor. Geri kazanılan su; araç yıkama, bahçe sulama ve soğutma kulesi su beslemesi gibi farklı alanlarda kullanılıyor.


Binada aynı zamanda, konferans, toplantı, sunum, eğitim, seminer gibi aktivitelerin yapılmasına olanak sağlayan 140 kişilik çok amaçlı bir salon; banka personelinin yararlanacağı misafirhane yer alıyor.