Kent Haberleri

İmamoğlu: Bu hızla biz İstanbul'u 70-80 yılda dönüştüremeyiz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ilini, "Bu hızla biz İstanbul'u 70-80 yılda dönüştüremeyiz" dedi. İşte detaylar...İmamoğlu, tanıtım programında konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İSKİ Bakırköy Yatırımları Tanıtım Programı'na katılım sağladı. İmamoğlu, tanıtım programında konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'İSKİ Bakırköy Yatırımları Tanıtım Programı'nda basın mensuplarının soruları cevaplayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da on binlerce yapının değişmek zorunda olduğu bir zaman diliminde bu işin altından bir seferberlikle kalkabiliriz" diye ifade ederek, "Hep söyledim herkes bir şeyler yapıyor ama bu hızla biz İstanbul'u 70-80 yılda dönüştüremeyiz" diye kaydetti. İmamoğlu, "O zaman depremin ne zaman olacağını bilmediğimiz, kapıda beklediği bir ortamda çok acele etmemiz lazım" diye kaydetti. 


İşte detaylar...

İMAMOĞLU: "DEPREMİN KAPIDA BEKLEDİĞİ BİR ORTAMDA ÇOK ACELE ETMEMİZ LAZIM"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yaptığı görüşmenin detaylarının sorulması üzerine İmamoğlu, "İstanbul'da depremle ilgili başta dönüşüm olmak üzere birçok konuda, Çevre Şehircilik Bakanı Özhaseki'yle verimli bir sohbet yaptıklarına dikkat çeken İmamoğlu, bu konuda bazı prensip kararları aldıklarını ve iş birliğini en üst seviyede geliştireceklerini ve hatta depremle ilgili süreçlerin tek elden bir sistemle yönetilmesi konusunda bir deprem konseyi, deprem kurulu tariflemesiyle bir öneride bulunduğunu bildirdi.

İmamoğlu, daha önceki bakana da bunu konuştuklarını ifade ettiğini anımsatarak, "Bu konuyu kendine de aktarmamızın iyi olacağını, hatta bu hususta gerekiyorsa bir kısım kanun düzenlemeleri olması gerektiğini ve hatta çoklu kurumların bu konuda yetkili olmasının başta İstanbul olmak üzere dönem dönem kaos yarattığını, bir iş birliği içerisinde bütünlükçü bir sistemle ve şeffaf ve aynı zamanda halkın ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla bir modelin İstanbul'a hatta kapsayıcı bir biçimde Marmara'ya çok büyük fırsatlar sunacağını ifade ettik. Buna büyük ilgi gösterdi, karşılık verdi ve olumlu bir uzlaşmayla ayrıldık" dedi.

"DEPREMİN SİYASETİ, PARTİSİ OLMAZ" 

"Ayrılırken de şu planlamayla ayrıldık" diyen İmamoğlu, Bakanın bir çalışma stratejisi oluşturacağını ve kendilerinin sw de ilgili bu strateji çalışma grupları talep edeceklerini vebbakanlıkla çalışmak üzere görevlendireceklerini kaydetti.

İmamoğlu, "Muhtemelen bu hafta kendilerinden bu anlamda bir dönüş bekliyoruz. Biz de hızlıca buna cevap vererek ortak masalarda ortak akılla çalışma kabiliyetini göstereceğimiz süreci başlatmayı umuyoruz" diye belirtti.

BU SEFERBERLİĞİN ALTINDAN TEK BAŞINA KİMSE KALKAMAZ

İmamoğlu sürekli olarak hatırlattığını ve İstanbul'da on binlerce yapının değişmek zorunda olduğu bir zaman diliminde bu işin altından bir seferberlikle kalkabileceğini söyledi.

Bu seferberliğin adı da tek başına bir ilçe belediyesi, bir büyükşehir belediyesi veya bakanlık ya da bakanlıkların olamayacağını ifade eden İmamoğlu, "Finans sektöründen bakanlığımıza, büyükşehir belediyesinden, valiliğimize, ilçe belediyelerinden, sivil toplum kuruluşlarına, hatta sektör gruplarına varıncaya kadar büyük bir iş birliğiyle İstanbul'u ayağa kaldırmayla mümkün olacağını ifade ettim. Hep söyledim herkes bir şeyler yapıyor ama bu hızla biz İstanbul'u 70-80 yılda dönüştüremeyiz" dedi.

"Depremin ne zaman olacağını bilmediğimiz bu ortamda kapıda beklediği bir ortamda çok acele etmemiz lazım" diye vurgu yapan İmamoğlu, "Bakanımızın bu yaklaşımını çok umutla karşılıyorum. İnşallah en hızlı şekliyle işbirliği içinde omuz omuza depremin siyaseti, partisi olmaz. Omuz omuza hızlı kararlar alacak mekanizmalarla süreci çözüme kavuştururuz"diye değerlendirdi. 

Perakendeciler de zam hazırlığında! Fiyatlara maliyet ve enflasyon zammı kapıda! 

Deprem bölgesindeki hasar ödemeleri 55,5 milyar TL’ye ulaştı!

A101'e Volta elektrikli Moped geliyor! A101'de Volta elektrikli Moped ne kadar?