Kent Haberleri

İmar affı bekleyenler aman dikkat! 2023'te imar barışı çıkacak mı? Hemen bu son dakika detaylarına bakın!

İmar affı bekleyenler aman dikkat... 2023'te imar barışı çıkacak mı? Hemen bu son dakika detaylarına bakın...İmar barışı ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, yeni yılda imar affı çıkıp çıkmayacağını merak eden ve araştıran vatandaşlar, konu hakkında son dakika açıklamalarını da arama motorlarında sık sık araştırıyor

2023 yılına girilmesiyle birlikte gözler de yeniden imar affına çevrildi. İmar barışı ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, yeni yılda imar affı çıkıp çıkmayacağını merak eden ve araştıran vatandaşlar, konu hakkında son dakika açıklamalarını da arama motorlarında sık sık araştırıyor. 

Konu ile iilgili olarak verilen detaylara göre, yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından son yapılan imar affı süreci 13 milyon konutu kapsamıştı.

İmar affı bekleyenler aman dikkat... 2023'te imar barışı çıkacak mı? Hemen bu son dakika detaylarına bakın...

İmar affı bekleyenler aman dikkat... 2023'te imar barışı çıkacak mı? Hemen bu son dakika detaylarına bakın...

Ahaber'in aktardığı habere göre, son olarak çıkarılan ve pek çok kişiyi de sevinçten havalara uçuran imar barışı süreci 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş toplam 13 milyon konutu yakından ilgilendiriyordu. Verilen detaylara göre, yeni yıla girilmesi ile birlikte imar affı süreci de yeniden gündeme geldi. Bu sene imar affı olup olmayacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, gözler şimdi de Bakanlıktan gelecek yeni açıklamalara çevrildi.

İmar affı bekleyenler aman dikkat... 2023'te imar barışı çıkacak mı? Hemen bu son dakika detaylarına bakın...

İMAR AFFI NEDİR? İMAR BARIŞI NE DEMEK?

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, pek çok kişinin gündeminde önemli bir yeri olan imar barışı, gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna deniyor. İmar affının bir diğer adı da imar barışı şeklinde biliniyor. İmar affı ilk defa 1984 yılında çıkarılmıştı. Söz konusu affın amacı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellemek olarak belirtiliyor.

İmar affı bekleyenler aman dikkat... 2023'te imar barışı çıkacak mı? Hemen bu son dakika detaylarına bakın...

BAKAN MURAT KURUM DUYURMUŞTU

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2020 yılında yaptığı bir açıklamada, "Yeni bir imar barışı süreci şu an için söz konusu değil." demişti.

Bakan Kurum, imar affı uygulamasının vatandaşların elektrik, su, doğal gaz gibi konulardaki sorunlarını aşmaları, mülklerini teminat olarak gösterebilmeleri ve kat mülkiyetine geçme süreçlerini işleten bir barış süreci olduğunu dile getirmişti.

2023'TE İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

İmar Barışı olarak da bilinen imar affı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 2023 yılında imar affı çıkıp çıkmayacağı yönünde detaylar belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

30 BİN YAPI KAYIT BELGESİ AYKIRILIK SEBEBİYLE İPTAL EDİLDİ

İmar barışı ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, imar barışına en çok başvurulan şehirlerin başında mega kent İstanbul'un geldiğini, bu ili İzmir ve Ankara'nın takip ettiğini kaydeden Bakan Murat Kurum vatandaşların başvurularının kanuna uygun olup olmadığının ve 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılıp yapılmadığının kontrolünü yaptıklarını kaydederek, Yapı kayıt belgelerinde aykırılıklar tespit ettiklerini ve yine yapı kayıt belgelerinde fiilen sahaya uymayan, doğru beyan edilip edilmediği süreçleriyle ilgili kontrol ettiğimizde farklılıklar gördüklerini dile getirmişti.

Bakan Murat Kurum, bu çerçevede gelinen tarih itibarıyla yaklaşık olarak 30 bin yapı kayıt belgesi aykırılık nedeniyle iptal edildiğini ve bu yapılara ilişkin de hukuki süreç başlatıldığını da kaydetmişti.

Konut fırsatçılarına ceza yolda! Bakanlık tek tek inceleyecek!

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihte resmen sona erecek! Yapmayan yandı!

Tapu sahiplerine yeni yıl şoku! O masraflar resmen arttı! Hemen bakın!