29 / 04 / 2024

İmar affı bekleyenler dikkat! İmar barışı geliyor mu? İşte bütün detaylar!

İmar affı bekleyenler dikkat! İmar barışı geliyor mu? İşte bütün detaylar!

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde... Binlerce kişi imar barşışı beklerken son durum hakkında bilgi almak isteyenler "İmar affı çıkacak mı?" diye soruyor.



İmar barışı için binlerce kişi bekliyor. Konu bir süredir konuşuluyor. Heyecanlı bekleyiş sürerken sıkça "İmar affında son durum nedir, imar barışı çıkıyor mu?" sorusu geliyor.

İmar barışı bekleyenler bu habere dikkat! İmar affı çıktı mı?İMAR BARIŞI ÇIKTI MI, SON DURUM NE?

BBP Genel Başkanı ve  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici tarafından İmar affı TBMM’ye geçtiğimiz Ekim ayında sunulmuştu. TBMM Başkanlığı ise konuyu komisyona sevk etmişti. Destici konuşmasında yüz binlerce vatandaşın ve binlerce ailenin iptal edilen yapı kayıt belgeleri sonucunda idari para cezası ve yıkım kararıyla karşı karşıya kaldığını dile getirerek “ Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapılar; kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmaktadır.” şeklinde konuştu. Peki, imar affı çıktı mı? 2022 imar affı çıkacak mı? İşte bütün ayrıntılar...


Geri Dön