26 / 12 / 2024

İmar affı resmen uzatıldı! Son gün 31 Aralık 2018!

İmar affı resmen uzatıldı! Son gün 31 Aralık 2018!

İmar affında başvuru süresini uzatan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İmar barışında son gün 31 Aralık 2018 oldu..



Başvuruların 31 Ekim 2018 tarihinde sona ermesi beklenen imar affında süre vatandaşlardan gelen talep üzerine uzatıldı.  İmar affında başvuru süresini uzatan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

31 Aralık 2017 Tarihinden Önce Yapılmış Ruhsatsız veya Ruhsat ve Eklerine Aykırı Yapılar İçin Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Süresinin 31 Aralık 2018 Tarihine Kadar Uzatılmasına Dair Karar şu şekilde;

Karar Sayısı: 257

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmasına, 3194 satılı İmar Kanununun  geçici 16 ncı maddesi gereğince karar verilmiştir.

İmar barışı başvuruları nasıl yapılıyor?

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Müracaatın e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Müracaat kurum ve kuruluşlara yapılmış ise, Yapı Kayıt Belgesi formu müracaat sahibinin beyanına göre eksiksiz olarak doldurulur, Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılması sağlanır, Yapı Kayıt Belgesi formu sistem üzerinden onaylanmak üzere Müdürlüğe gönderilir ve formun Müdürlükçe onaylanmasından sonra bir örneği talepte bulunan yapı sahibine veriliyor.

Gerekli belgeler

Yapı kayıt belgesi için e-devlet yoluyla başvuru yapacak vatandaşlardan şu belgeler istenecek:

1.    E-devlet şifresi

2.    Geçerli bir cep telefonu numarası

3.    Geçerli bir e-posta adresi

4.    Beyan edilecek yapının adresi

5.    Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri

6.    Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)

7.    Yapıdaki konut ve işyeri sayısı

8.    Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecek)

9.    Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)

10.    Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)

11.    İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi

12.    Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf.

 

İmar Barışı Cumhurbaşkanı Kararı tam metni!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön