Kent Haberleri

İmar affında son dakika! İmar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar affında son dakika... Binlerce kişi tarafından merakla beklenen imar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 11 Ekim 2022 tarihinde meclise sunulan imar barışı ile ilgili olarak bazı adımlar atılmıştı

Binlerce kişi tarafından merakla beklenen imar affı ile ilgili son durum bilgileri 2022 yılının sonlarına yaklaşırken gündemdeki konular arasında yer alıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 11 Ekim 2022 tarihinde meclise sunulan imar barışı ile ilgili olarak bazı adımlar atılmıştı. Yine verilen detaylara göre, gecekondu ve imar mevzuatına göre inşa edilmeyen yapılarda oturanlar, imar affı ile ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyor.

İmar affında son dakika... Binlerce kişi tarafından merakla beklenen imar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın...

Hürriyet'in aktardığı detaylara göre, imar affı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellemek için uygulanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, imar affı düzenlemesi 11 Ekim 2022 tarihinde TBMM Komisyonuna sevk edildi. 2022 yılı içerisinde teklifin kabul edilip, yürürlüğe alınıp alınmayacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

İMAR AFFI NE DEMEK?

Verilen detaylara göre, gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna imar affı veya imar barışı adı verilir.

İmar affı, ilk kez 1984'te çıkarıldı. Verilen detaylara göre, imar affı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellenmek amacıyla çıkarıldı. İmar affı, risk altında olan ve afet bölgesinde yer alan yapıların düzenlenmesi ile ilgili kanunlar çerçevesinde düzenleniyor.

İmar affında son dakika... Binlerce kişi tarafından merakla beklenen imar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın...

İMAR AFFINDA SON DAKİKA! İMAR BARIŞI NE ZAMAN ÇIKACAK? HEMEN BAKIN!


Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından İmar affı TBMM’ye geçtiğimiz Ekim'de sunulmuştu. TBMM Başkanlığı da söz konusu konuyu komisyona sevk etmişti. Mustafa Destici konu ile ilgiliolarak yaptığı açıklamada yüz binlerce vatandaşın ve binlerce ailenin iptal edilen yapı kayıt belgeleri sonucunda idari para cezası ve yıkım kararıyla karşı karşıya kaldığını belirtmiş ve bazı açıklamalar yaptı.

Mustafa Destici açıklamasında barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapıların kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlandığını kaydetti.

Yine verilen detaylara göre, pek çok kişinin gündeminde yer alan imar affının kapsamı ve ne zaman çıkacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında hükümet kanadından kısa zaman içerisinde bir açıklama yapılması bekleniyor.

Sahibinin 5 yıla kadar hapsi istenmişti: Tiny House kararı mahkemeden döndü!

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

İstanbul'un 5 ilçesinde imar izni 20 kata yükseldi!