Kent Haberleri

İmar barışında son dakika! 2023'te imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışında son dakika... 2023'te imar affı çıkacak mı? İmar barışı bekleyenler, hemen bu detaylara bakın...Verilen detaylara göre, milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen paket, gelecek hafta başında yapılacak kabine toplantısında masaya yatırılacak

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için start verildi. Verilen detaylara göre, milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen paket, gelecek hafta başında yapılacak kabine toplantısında masaya yatırılacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu paketin yasalaşması halinde vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma fırsatı da gelecek. 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği borç yapılandırma paketi haberinden sonra gözler şimdi de pek çok kişinin gündeminde yer alan imar barışına çevrildi.

İmar barışında son dakika... 2023'te imar affı çıkacak mı? İmar barışı bekleyenler, hemen bu detaylara bakın...

Son dönemlerde gündemden düşmeyen ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen imar barışı, arama motorlarında sık sık araştırılıyor. 

Verilen detaylara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından en son 8 Haziran 2018 tarihinde geniş çaplı bir imar affı yapılmı ve söz konusu bu af 13 milyon konutu kapsamıştı. 

AHaber'in aktardığı habere göre, göre, 2018 yılında çıkarılan imar affı 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş olan toplam 13 milyon yapıyı kapsıyordu.

2023 yılında imar affının gelip gelmeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. 

İmar barışında son dakika... 2023'te imar affı çıkacak mı? İmar barışı bekleyenler, hemen bu detaylara bakın...

İMAR BARIŞINDA SON DAKİKA! 2023'TE İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

Verilen bilgiye göre, gecekondu, kaçak ya da mevzuata uygun olmayan yapılar için uygulamaya alınması beklenen imar barışı düzenleme, son olarak 11 Ekim 2022 tarihinde TBMM Komisyonu'na gönderilmişti. Merakla beklenen imar barışı düzenlemesi için şimdi artık tüm gözler Meclis'te. 

Ayrıca yine aktarılan detaylara göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı  son dakika açıklamalarında "İmar sorunları Mayıs'ta bitsin" demiş ve imar barışı bekleyen vatandaşlara da yeşil ışık yakmıştı.

İmar barışı olarak da bilinen imar affı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmezken, vatandaşlar, borç yapılandırma ve EYT gibi müjdelerden sonra imar barışı için de bir müjde gelmesini bekliyor. 

İmar barışı ilk kez 1984 yılında çıkarılmıştı ve amacı kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellemek olarak belirlenmişti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2020 yılında yaptığı bir açıklamasında, "Yeni bir imar barışı süreci şu an için söz konusu değil" demişti. Bakan Kurum yaptığı açıklamada imar barışının vatandaşların elektrik, su, doğal gaz gibi konulardaki sorunlarını aşmaları, mülklerini teminat olarak gösterebilmeleri ve kat mülkiyetine geçme süreçlerini işleten bir süreç olduğuna da değinmişti.

Emekliler aman dikkat! 2023 yılı için son dakika ikramiye müjdesi geldi! Bu tarihi duyanlar zevkten dört köşe oldu!

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklileri aman dikkat! Tek tek açıklandı, duyan emeklinin adeta yüreğine indi! Hemen bakın

Gram altının 5 bin TL olacağı tarih resmen açıklandı! İslam Memiş'in açıkladığı bu tarihi duyan bir yaşına daha girdi!