Kent Haberleri

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, imar barışı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki yeni imar affı gelecek mi?  Bakan Murat Kurum, açıklamasına "14 Mayıs seçimleri ülkemiz ve milletimiz için kritik öneme sahip seçim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin önemli konu başlıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Murat Kurum, açıklamasına "14 Mayıs seçimleri ülkemiz ve milletimiz için kritik öneme sahip seçim. 14 seçimdir kazanan AK Partimiz, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah yeni bir yüzyıla başlangıcını yapacaktır" ifadelerini kullanarak başladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğanın takdiri, milletin desteği ile  İstanbul'dan aday olduğunu dile getirdi. 

Şu an ise en önemli gündemin deprem bölgesinde yer alan vatandaşlar olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, bir an önce konutların yapılmasının da diğer öncelik olduğunu belirtti. 

"Hiçbir zaman emin olun ne bakanlık, ne genel müdürlük sürecinde hiçbir zaman görev beklemedim" diye konuşan Kurum, İstanbul'un dönüşümünün bu noktada kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi. 

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Habertürk'te yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklamasında, gelecek perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber depremin üzerinden 66 gün geçmesine rağmen 100 bin konutu başlatacaklarını dile getirdi ve " 100 bin konutu 4'le çarptığınızda 400 bin kardeşimizin evisi, yuvası, mutluluğu demek. Depremzede vatandaşlarımızı 1 yıl içerisinde başlayacağımız konutları etap etap teslim edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Ekipleri ile beraber 11 ile gittiklerine dikkat çeken Bakan Kurum, açıklamasında "11 ilimizin birbirinden farklı özellikleri var. Hatay'daki demografik yapı ile Adıyaman'daki demografik yapı farklı. Hem iklim şartları, kültürel değerler, ihtiyaçlar farklı" dedi ve 4 ilin 4 ayrı mimara verildiğinin altını çizdi. 

Bakan Murat Kurum, depremden sonra gündeme gelen imar affı ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

İstanbul'daki dönüşüme de dikkat çeken Bakan Kurum, megakentte dönüşmesi gereken 1,5 milyon konu olduğunu vurguladı, bunların yüzde 20'sinin çok acil olduğunu söyleyerek "Şu anda İstanbul'un 39 ilçesinde, 93 bin konut devam ediyor. Daha da bu iradeyi güçlendirerek ortaya koymak zorundayız" diye konuştu. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında ilk projenin temelinin 22 Nisan'da atılacağını da açıklayan Murat Kurum, "Biz 1,5 milyon riskli konutumuzun 500 binini olduğu yerde yapacağız. Kalan 500 bin konutumuzu da uydu kentler kuracağız. Bunun da ilk temellerini inşallah 10 bin konutun temelini ayın 22'sinde sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile atacağız" ifadelerine yer verdi. 

İMAR BARIŞI GELECEK Mİ? 

İstanbul'u kaderine terk edemeyeceklerine dikkat çeken Bakan Kurum, "Ehliyetsiz, liyakatsız insanlara terk edemeyiz. Hiçbir yeşil alan yapmayan, hiçbir şekilde konut dönüştürmeden" dedi ve imar barışı çıkarmak gibi bir gündem olmadığına dikkat çekti. 

İmar barışının bina sağlam anlamına gelmediğinin altını çizen Murat Kurum, "Depremde yıkılan konutlar 6.4'ü imar barışına başvurmuş. 1,5 milyon konutta insanlarımızın tapusu, mülkiyeti var. Ama bu bina sağlam anlamı çıkmıyor" dedi ve İstanbul'un hep birlikte yeniden inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Canlı altın fiyatları: Altın fiyatları düşüyor! Gram altın, çeyrek altın ne kadar? 11 Nisan Salı altın fiyatları

100 bin konutun inşası başlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı: Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler yapılacak!