İmar

İmar barışında son dakika! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce kişi tarafından beklenen imar affı konusu uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alıyor. İmar barışı bekleyenler de son durumu merak ediyor. Peki İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu yakın zamanda gündeme geldi ve heyecan yeniden başladı

Binlerce kişi imar affı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu yakın zamanda gündeme geldi ve heyecan yeniden başladı. 

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmelerini bekleyenler sıklıkla imar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? soruların yanıtlarını araştırıyor.

İMAR AFFI ÇIKACAK MI? İMAR BARIŞI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Milliyet'te yer alan habere göre, pek çok kişi tarafından beklenen imar affı kanun teklifi, 11 Ekim tarihinde TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. Konuyla ilgili yeni bir gelişme henüz yaşanmıyor. Yakın zamanda hükümet tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

İMAR AFFI NE DEMEK? 

Gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen binaların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna imar affı veya imar barışı ismi veriliyor. 

Verilen detaylara göre, imar affı, ilk kez 1984'te çıkarıldı. İmar affı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellenmek amacıyla çıkarıldı. Yine aktarılan detaylara göre, imar affı, risk altında bulunan ve afet bölgesinde bulunan yapıların düzenlenmesi ile ilgili kanunlar çerçevesinde düzenleniyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, imar aflarının sürekli yineleniyor olmasının çarpık ve güvensiz yapılaşmaların ‘nasıl olsa imar affı çıkıyor' düşüncesiyle süreklilik kazandığına değinen Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bir yapının ayakta durabilmesi için statik projesinin olması gerektiğini belirterek, statik projesi daha önce tanımlanmış yapının üzerine konulan ek kat ya da katlar deprem sırasında rezonansa gelince değişik frekanslarda salınacağı için kondurulduğu yüksekte kırılma ve göçmelere neden olabileceğini belirterek, bu tip yapıların depremde ilk yıkılan yapılar olduğunu söylemişti. 

Ahmet Ercan imar barışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Buna, ulusun can güvenliğini sağlamakta görevli bir yönetimin göz yumması affedilmez,  bağışlanamaz bir hatasıdır" demişti.

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplamasında 7 şiddetinde deprem! Rakamı duyan mıh gibi çakıldı! Hemen bakın!

Asgari ücret bir hesaplandı pir hesaplandı! Rakamları görenlerin nutku tutuldu! Hemen bu rakamlara bir göz atın!

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!