27 / 04 / 2024

İmar barışında taksit imkanı!

İmar barışında taksit imkanı!

İmar barışı ödemeleri için süre uzatıldı. 10 milyon 250 bin vatandaşın başvuru yaptığı uygulama ile devletin kasasına 22 milyar 900 milyon lira girdi. İmar Barışı'na gelen yenilikle birlikte kamu bankaları bedeli ödeme için kredi fırsatı sunuyor.



Türkiye'de 31 Aralık 2017 yılında önce inşa edilmiş yapıların imara aykırılık ve iskan sorununu çözmesi için başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular 15 Haziran’da sona erdi. İmar barışı uygulamasına 10 milyon 250 bin başvuru yapılırken, elde edilen gelir 23 milyar liraya ulaştı. Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; başvuranların 30 Haziran olarak açıklanan ödeme süresi de yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar peşin vermek şartıyla yıl sonuna kadar uzatıldı. Ayrıca taksit imkanı sunuluyor.

İşte ipuçları:
15 Haziran’a kadar başvuru yapan vatandaşlar ve ödemesini henüz yapmayan vatandaşlar bu ek süreden faydalanabiliyor.

ÖDEMELER İÇİN SON TARİH

Yapı kayıt bedelinin en az yüzde 25’i 31 Temmuz’a kadar peşin ödenecek.

TAKSİTLER SABİT Mİ?

Her ayın birinde kalan kısmın yüzde 2 artırılması şeklinde hesaplanacak miktarın yatırılması için taksitler halinde ödeme yapılacak.

HER AYIN 1'İNDE ÖDEME

Yapı kayıt bedelinin kalan yüzde 75’lik kısmı ise takip eden aylarda taksitli olarak 31 Aralık tarihine kadar yatırabiliyor. Bu durumda 5 taksit imkanı sunuluyor. Örneğin 20 bin liralık ödemenin 5 bin lirası peşin ödenecek kalan 15 bin lira 3’er bin lira olarak yatırılılabiliyor.

BEDELİ ÖDEMEK İÇİN KREDİ SEÇENEĞİ

Kamu bankaları, 60 aya kadar vadeli, kredi tahsis ücreti bulunmayan kredi imkanı sunuyor. Kredilerin faiz oranı yüzde 1.55 ile yüzde 1.69 arasında değişiklik gösteriyor.

İmar barışı ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!


Geri Dön