İmar, Hatay Dörtyol'un en büyük sorunu!
En büyük sorunun alt yapı ve imar olduğunu vurgulayan Hatay Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy, “İmar uygulamaları yaparak Ocaklı, Çaylı, Özerli ve Sanayi mahallelerinde Dörtyol’un gelecekteki görüntüsünü inşa ediyoruz” dedi.
Tüm enerji ve zamanımızı Dörtyol'un geleceği için harcıyoruz diyen Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy, “Yaptığımız hizmette engel tanımıyor, yapılamaz denilen ne varsa yapıyoruz. Kentimiz artık huzur ve umut şehri olma yolunda ilerliyor” dedi.
Nasıl bir belediyecilik anlayışınız var?
Kucaklayıcı, bütüncül yaklaşım ve birlikte yönetim düşüncesiyle geldiğimiz günden beri yola devam ediyor ve halkın isteklerini ön planda tutuyoruz. Bize göre belediyecilik dokunmak, düşünmek, hissetmek, aşk ve şevkle kollektif bir birliktelik, şuur içinde sorunlara odaklanmaktan geçiyor. Azim, kararlılık, sevgi, hoşgörü ve paylaşımcı bir Dörtyol sevdalısı olarak hemşerilerimize hizmet ediyoruz.
Sosyal belediyecilikte neler yapıyorsunuz?
Hayatın her alanında varız. Sosyal belediyecilik iddia ve emek ister. Layığıyla halka hizmet ediyoruz. Çağrı merkezimiz 24 saat vatandaşımızın hizmetinde. Her sorunu dinliyor, çözüm buluyoruz. Dörtyol’da ilk defa 5 noktada Ana Çocuk Eğitim Merkezleri’ni açtık. Ücretsiz eğitim veriyoruz. Cenaze hizmetimiz de yeni doğan bebek hizmetimiz de var. İhtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı yapıyoruz. Ayrıca bu vatandaşlarımız için sosyal market yaptık. Marketimizden 3 bin 288 kişiye kıyafet yardımı yaptık.
Dörtyol için nasıl projeleriniz var?
Dörtyol’un 30 yıllık kangren problemlerini çözüyoruz. 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde “30 Mart’ta 30 Proje” sloganıyla yola çıktık. Projelerimizin çoğunu hayata geçirdik. En büyük haz duyduğum projelerden biri deniz ve sahil bandında yaptığımız proje. Bölgenin en büyük Aqua Park’ını yapıyoruz. 2017’nin Mayıs ayına kalmadan hizmete açacağız.
İmar uygulamaları yaparak Ocaklı, Çaylı, Özerli ve Sanayi mahallelerinde Dörtyol’un gelecekteki görüntüsünü inşa ediyoruz. Ağustos başlarında ilçemiz Sanayi Mahallesi sınırları içinde 8 bin 700 metrekare olan bir alanda büyük bir projenin temelini atıyoruz. Burada konut, yaşam alanları, kültür merkezi, sinema salonları olacak ve Dörtyol’daki yaşamı canlandıracak.
Bunun dışında Dörtyol’un akciğeri ve kalbi olarak gördüğümüz TSK’nın 2012 yılı öncesinde terk ettiği bir alan var. Başbakanlık burayı Dörtyol’un konut ihtiyacı nedeniyle TOKİ İdaresi’ne vermişti. Dörtyol’un yeşil anlamında akciğeri ve kalbi olan bu yeri sayın valimizin, kaymakamımızın ve vekillerimizin desteğiyle, TOKİ ile anlaşarak geri aldık.
Şimdi bu alana spor salonu, yüzme havuzu ve çok sayıda donatı alanları yapacağız. TOKİ’ye de hemen doğumuzda bulunan 600 dönümlük başka bir alan önerdik. Bu önerimiz kabul gördü. TOKİ’yi çarşı merkezinden aldık, şehir estetiğine uygun bir dönüşümün yapılabileceği bir alana çektik.
Kentsel dönüşüm kapsamında bu 600 dönümlük alan TOKİ tarafından planlanacak ve sağlıklı yerleşim alanları oluşturulacak. Burada yaşayan hemşerilerimizin daha sağlıklı konutlara kavuşmalarının önünü açtık.
Hayalinizdeki Dörtyol’u anlatır mısınız?
En büyük hayalimi Dörtyol’un narenciyesi, tarihi kültürel dokusu ve gelişen ekonomisiyle insanların rağbet ettiği örnek bir ilçe olması. Nitekim bunu başardık sayılır. Türkiye’de en fazla nüfusu artan ilçelerden biriyiz. Dörtyol insanların güvenli bir yaşam alanı olarak gördüğü bir ilçe.
İlçenin en büyük sorunu nedir?
Altyapı ve imar sorunu. Alt yapıyı büyükşehirle yaptığımız protokolle çözüyoruz. Şehircilikle ilgili yeni bir imar planı yapıyoruz.
Bugüne dek ilçeye nasıl dokunuşlarınız oldu?
Akdeniz Körfezi’nde 16 kilometrelik sahil şeridine sahibiz. Buna rağmen vatandaşımız deniz ve sahille tanışmamıştı. Göreve gelir gelmez bu buluşmayı sağladık. 30 yıldır işgal edilen Dörttaş sahilini küçük dokunuşlarla vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Böylelikle Dörtyollu kardeşlerim sahille ve kumsalla buluştu. Ayrıca altyapıya büyük önem verdik. 6 milyon 500 bin liralık 50 bin ton sıcak asfalt döküm işlemi yaptık. 125 bin metrekareye kilitli parke taşı döşedik. İlçemizde vatandaşlarımızı en çok mağdur eden kurum olan TEDAŞ’ın yetkisinde olan yerleri vatandaşların mağdur olmaması için ışıklandırdık. 23 olan park sayımızı 32’ye çıkardık. Diğer parkları da revize ettik, yeşile büyük önem verdik. Dörtyol’u daha yaşanılır bir yer haline getirdik.
Posta