06 / 05 / 2024

İmar planı askıya çıktı ne demek?

İmar planı askıya çıktı ne demek?

İmar planı askıya çıktı ne demek? İmar planı askıya çıkması ne demektir? İmar planı askı süresi nedir? İşte tüm merak edilenler...



İmar planı askıya çıktı ne demek?
''İmar planı askıya çıktı ne demek?'' sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor...

İmar planı askıya çıktı ne demek?

İmar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için süre belirleniyor. Bu süre içerisinde imar planları askıya çıkmış oluyor.

Çevre düzeni planı sınırları, yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir veya birden fazla il sınırları bütününü veya bir kısmını kapsayacak şekilde belirleniyor. 

Planlar, ilgili kurum ve kuruluşlarla ve plan kapsamındaki ilgili idarelerle işbirliği sağlanarak Bakanlık tarafından yapılıyor. Bakanlık, plan yapım işini Bakanlıkça belirlenen planlama sınırı içerisinde kalan ilgili idarelere devredebiliyor.

İmar planı askıya çıktı ne demek?

Kentsel gelişme alanı ihtiyacının büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alan sınırları dışında karşılanma gereği durumunda, kent bütününü, kentsel gelişme alanını ve bu alanlarla bütünlük gösteren alanları kapsayan çevre düzeni planları, Bakanlığın koordinasyonu altında, ilgili büyük şehir belediyesi ve valilik tarafından ortaklaşa yapılıyor.

İmar planı askıya çıktı ne demek?

Onaylı planlar, plan kapsamında bulunan ilgili idarelere ve ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilir. Planlar, ilgili idareler tarafından ilan ediliyor. Askı süresi içerisinde plan kararlarına gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları itiraz edebiliyor. İtirazlar, itiraza konu alanla ilgili belediye veya valiliğe yapılır. İdarenin görüşü ile valilikçe Bakanlığa gönderilen itirazlar Bakanlıkça, Yönetmelik hükümleri kapsamında değerlendiriliyor ve sonuçlanıyor.

Askıya çıkan imar planları için yeni düzenleme!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön