28 / 04 / 2024

İmar yasası mağdurlarından son dakika açıklaması: Sözler tutulmadı! 

İmar yasası mağdurlarından son dakika açıklaması: Sözler tutulmadı! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) üyeleri, yasanın yanlış uygulanması sebebiyle mağdur olduklarını sık sık dile getiriyor. Mağdurlardan bir son dakika açıklaması geldi. 



Yasanın yanlış uygulanması sebebiyle yapı kayıt belgeleri iptal edilerek mağdur olduklarına dikkat çeken İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) üyeleri bu haklarının verilmesi için her kapıyı çalıyor.  İYT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hacıoğlu, bu konuda Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ile Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 3 ay önce kendilerine verdiği sözü tutmalarını talep etti. 

Marmaris Manşet'ten Mustafa Sarıipek'in haberine göre; "2018 yılında kentsel dönüşüme kadar geçerli olmak üzere 31 Aralık 2017 tarihi öncesi ruhsatsız yapılar ile ruhsat eklerine aykırı yapılara, ücretinin ödenmesi kaydı ile yapı kayıt belgesi verildi. Bu süreç 2019 yılı sonuna kadar da uzatılarak kamuoyunda imar barışı olarak lanse edilen uygulama 2 defa uzatıldı" bilgilerini veren İbrahim Hacıoğlu, bu defa da vatandaşın 31 Aralık 2017'den sonra yapılan yapılar için de geçerli olduğunu zannederek yanıldı yaşadığının ve sonuçta da trajik mağduriyetler oluştuğunun altını çizdi. 

İmar yasası mağdurlarından son dakika açıklaması: Sözler tutulmadı! 

İYT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacıoğlu, kanunda açık bir şekilde belirtilmemesi sebebiyle 2017'den sonrasındaki yapıların içinde yapı kayıt belgesi alan vatandaşların aboneliklerini yaptırıp o yapılarda yaşamaya başladığını da vurguladı ve bu durumun ancak 3-4 sene sonra uydudan anlaşıldığını dile getirdi. 

İbrahim Hacıoğlu, "Sonuç olarak yapı gözükmediği için de belge iptal ediliyor. Sonra da milyonlarca vatandaşımız, yıkım kararları, ağır para cezaları ve hatta hapis ile yargılandı ve bu durum hala sürüyor" diye konuştu. 

Hacıoğlu, 3 ay önce Özdağ’dan randevu alarak buluştuklarına da dikkat çekti ve o zamanki gelişmeleri şu şekilde aktardı: 

"Bizler dernek olarak kendilerinden randevu talebinde bulunduk ve 10 Ekim 2023'te bizlerle görüştü. Toplantıya Türkiye’nin birçok kentinden gelen mağdurlar ile katılım sağladık. Kendisine yapı kayıtta yaşanılan mağduriyetleri bir bir anlattık. Büyükşehir yasasından dolayı, özellikle kırsal bölgelerde yıkımların olduğunu ve vatandaşlar zor durumda olduğunu dile getirdik. 22 Ekim 2023'te Muğla’da yıkımlar başlayacaktı. Hatta yıkım kararlarının alındığını, belediye ekipleri yıkıma geleceği söylendiğinde de Selçuk Özdağ oradaydı. Özdağ bizzat Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile görüştü ve ilk grup toplantısında bunu dile getireceğine dikkat çekti."

İmar yasası mağdurlarından son dakika açıklaması: Sözler tutulmadı! 

Ahmet Davutoğlu ile de bir araya geldiklerini, bu konuyu ilkinde olmasa da ikinci grup toplantısında gündeme getireceğinin sözünü aldıklarını belirten Hacıoğlu, bunların lafta kaldığına vurgu yaptı. 

İbrahim Hacıoğlu, konuya ilişkin açıklamasında "Bizler kendilerinden konuya çözüm olmalarını istedik. Hatta sosyal medyadan atılanları sürekli kendisine hatırlattım. Benden başka arkadaşların kendisine yolladıklarını da görmezden geldi. O dönemde yıkımdan önce köy halkı konutlarının yıkılmaması için seslerini duyurmaya çalışarak sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunmuşlardı. Sonuç değişmedi ve verilen sözler tutulmadı" ifadelerini kullandı.

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat'ta yapılacak! Yeni evlenecek gençler şimdi detaylara bakın! 

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

7 bin 500, 8 bin, 8 bin 500, 9 bin TL emekli maaşı alanlar hemen baksın! Yeni maaş tablosu belli oldu! SON DAKİKA! 

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!


 


Geri Dön