Arsa ve Arazi

İmarlı arsa alan kazanıyor!

 Tapucom Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erşahin Nisan'dan itibaren yatırımcıların imarlı arsa arayışındaki ciddi bir artış gözlemlediklerini söyleyerek önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...Söz konusu başvuru sayılarına bakıldığında 2022'nin ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 30 oranında bir düşüş gözlemleniyor

İnşaat maliyetlerindeki artışla beraber bir süredir inşaat ruhsat başvurularında düşüşler görülüyor. Söz konusu başvuru sayılarına bakıldığında 2022'nin ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 30 oranında bir düşüş gözlemleniyor. Söz konusu bu düşüşe karşın, geçtiğimiz ay açıklanan kredi destek paketleri inşaat sektörü de hareketlendi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, önümüzdeki dönemde konut ihtiyacına yönelik taleplerin karşılanması için yeni teşvik projeleri geliştirildiği takdirde imarlı arsalara olan talebin daha da artması bekleniyor.

İmarlı arsa arayanlar yüzde 40 arttı
 


Tapucom Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erşahin yaptığı açıklamada Nisan'dan itibaren yatırımcıların imarlı arsa arayışındaki ciddi bir artış gözlemlediklerini söyleyerek, Geçtiğimiz yıl sonu döviz kurunda yaşanan hareketlenme ve sürmekte olan enflasyon artışı gibi gelişmelerden sonra imarlı arsa arayışının yüzde 40 arttığını söyledi.

Emre Erşahin yaptığı açıklamada, imarlı arsalara olan talepteki yükselişin bir benzerine 2020'nin 2. çeyreğinde şahit olduklarını söyleyerek, devam etmekte olan kur artışı ve enflasyon nedeniyle yatırımcıların bu tipteki arsalara yatırım yaparak bir anlamda birikimlerini koruma altına almayı tercih ettiklerini kaydetti.

 Arsa fiyatları ne kadar arttı?

Yaptığı açıklamada arsanın senelerdir en çok gelir sağlayan gayrimenkul yatırımı olduğuna değinen Emre Erşahin, Tapucom’da 32 binden liradan 160 milyon kiraya yüzlerce imarlı arsanın satışta olduğunu söyledi. "Geçtiğimiz yılın aynı döneminden (Ocak-Mayıs) bugüne dek satışı gerçekleşen arsaların ortalama fiyatlarına baktığımızda fiyatların 3 kattan fazla artarken, satış adetlerinin de yüzde 20 artış gösterdiğini görüyoruz." diyen Erşahin, yatırımcıların özellikle büyük tutarlı arsalar yerine küçük ve orta ölçekli imarlı arsalara yöneldiğini dile getirerek, imarlı arsalara proje geliştirildiğinde bu arsaların yatırımcısına her zaman daha çok kazandırdığını söyleyebildiklerini kaydetti.

Milli Emlak Manisa'da 80 bin liraya imarlı arsa satıyor!

Arsa almak isteyenler dikkat! Belediye Gaziantep'te 25 adet arsa satıyor!

Ankara Çankaya'da satılık 13 bin 380 metrekare arsa fırsatı! Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki satıyor!