28 / 04 / 2024

IMEI 2024 kayıt ücreti belli oldu! Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar olacak?

IMEI 2024 kayıt ücreti belli oldu! Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar olacak?

2024 yılı IMEI kayıt ücretleri de belli oldu. IMEI kayıt ücretleri en son 6.091 liradan 20.000 liraya yükselmişti. Peki, IMEI 2024 kayıt ücreti ne kadar olacak?



Yurt dışından getirilen telefonlar için sağlanan IMEI kayıt ücretlerinde tarife yeniden hesaplandı. Bilindiği üzere yurt dışından temin edilen telefonların Türkiye'de kullanımına devam edilebilmesi için belli bir IMEI kayıt ücreti ödenmesi gerekiyor. 

Bu kapsamda yurt dışından ucuza telefon getirip, Türkiye'de IMEI kaydı yaptırmak isteyen kişiler, yurt dışı telefon kayıt ücretinin 2024 yılında ne kadar olacağını merakla sorguluyor. Yurt dışı telefon kayıt ücretinin ne kadar olacağı, ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanması ve yeniden değerleme oranının belirlenmesinden sonra sorgulanmaya başladı.

2024 IMEI kayıt ücreti yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonların kullanım izni haçlarını ödemek isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. 

YURT DIŞI TELEFON KAYIT ÜCRETİ ŞUAN NE KADAR?

NTV'de yer alan detaylara göre 2023 yılında IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 liradan 6 bin 91 liraya çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin liraya yükseltilmişti.

2024 YILINDA TELEFON HARCINDA ARTIŞ OLACAK

2024 yılında yolcu beraberinde yurt dışından getirilen telefon IMEI kayıt harcı 31 bin 692 TL'ye çıkacak.

IMEI 2024 kayıt ücreti belli oldu! Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar olacak?

IMEI KAYDI NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Yurt dışından Türkiye'ye getirilen telefonların kayıt edilmesi için BTK'nın belirttiği 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor.

Kayıt işlemi için öncelikle E-devlet üzerinden kayıt hakkı sorgulanıyor. Ardından harç ücreti yatırılıp kayıt işlemleri tamamlanıyor.

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası olan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı "https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet" üzerinden sisteme giriş gerçekleştirerek gerekli bilgileri doldurmak şartıyla kayıt işlemi yapılıyor.

E-devlet kapısı üzerinden işlem yapılmasına izin verilmeyen kişiler (diplomatik belge sahipleri) Abone Kayıt Merkezlerine başvurabilir.

Eğer yurt dışından getirdiğiniz ve kullanmaya devam ettiğiniz bir telefon varsa 1 Ocak 2024'e kadar (net tarih açıklanınca değişebilir) telefonun kayıt ücretini ödemeniz bu ekstra zamdan etkilenmemenizi sağlayacak.

İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı İstanbul'da şiddetli fırtına bekleniyor

İstanbullular aman dikkat! Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar belli oldu! Acil bakın!

Konutta sahte ilan tedbirleri resmen devrede: 2 günde binlerce ilan sitelerden silindi! 


Geri Dön