Kent Haberleri

IMEI kayıtlarda şikayetler bir haftada 93 kat arttı!

IMEI kayıt ücretlerinin zamlanmasının ardından yaşanan yoğunluk, IMEI kayıt sorununa yol açtı. Son bir haftada şikayetler bir haftada 93 kat arttı.Bu aksaklık şikayetlerin artmasına da sebep olurken şikayetler bir haftada 93 kat arttı

IMEI kayıt ücretlerinin 6 bin 91 liradan 20 bin liraya çıkarılmasıyla birlikte oluşan yoğunluk, IMEI kayıt sorununa neden oldu. Bu aksaklık şikayetlerin artmasına da sebep olurken şikayetler bir haftada 93 kat arttı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında, yurt dışından yolcuların beraberinde getirdikleri telefonlarda IMEI kayıt ücretinin 20 bin Türk Lirasına çıkarıldı.

6 bin 91 TL'den kayıtlarını yaptırmak isteyen telefon sahipleri, sınır kapılarında ve ödeme noktalarında yoğunluk yaşadı. 

İşte şikayetlere ilişkin diğer tüm detaylar...

ÖDEMEYE RAĞMEN HATA İLE KARŞILAŞTILAR

Kullanıcıların bir bölümü ödemelerinin yapılmasına rağmen "IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" hatası aldıklarını kaydetti.

Platform tarafından yapılan açıklama kapsamında, konu ile ilgili özerk kamu kurumunda şikayetler bir önceki haftayla kıyaslığında 93 kat oranında arttı.

GSM operatörlerinde bu yükseliş yüzde 51, cep telefonu markalarında ise yüzde 23 olarak kayıtlara geçti. Kullanıcıların aktardığı sorunun yüzde 35’i platform üzerinden giderildi.

Konu ile ilgili özerk kamu kurumunda şikayetler geçen  haftayla kıyaslığında 93 kat arttı. GSM operatörlerinde bu artış yüzde 51, cep telefonu markalarında ise yüzde 23 olarak açıklandı. Kullanıcıların bildirdiği sorunun yüzde 35’i platform üzerinden giderildi.

YENİ İMEİ ÜCRETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Kayıt ücreti için belirlenen 20 bin liralık tutar, 8 Temmuz itibariyle geçerli oldu. Son karar ile beraber 2015 yılından bu yana yurt dışından şahsi kullanım için getiren telefonlara uygulanan harç bedelindeki toplam artış ise yüzde 15,110 Türk Lirası oldu.

İMEİ KAYIT NEDİR?

Yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi amacıyla IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması durumuna IMEI kaydı deniliyor. Yurt dışından alınan ve yanınızda getirilen cihazınızın IMEI kaydınının yapılması gerekiyor.

TELEFON IMEI KAYIT EDİLMEZSE NE OLUR?

Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Ancak, belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi yapılmayan cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılıyor.

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düştü! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? Çiftçiler borsa fiyatlarına bakın

TOKİ Trabzon projesiyle bu ilçeye yeni konutlar geliyor! Trabzonlular dikkat!

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!