Dış Piyasalar

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından hızla alınan önlemlerin piyasa stresini bir miktar azalttığını, ancak belirsizliğin hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bir basın toplantısı düzenleyerek finansal piyasalarda yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kozack, politika yapıcıların hızlı adımlar attığını belirtti ve bunların büyük merkez bankalarının ABD dolarının likiditesini artırmaya yönelik eylemlerini içerdiğini hatırlattı. Alınan önlemlerin piyasa stresini bir ölçüde hafiflettiğini ancak belirsizliğin hala yüksek olduğunu söyledi. Kozack, gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiklerini ve küresel finansal istikrara yönelik olası etkileri değerlendirdiklerini belirtti.

Son zamanlarda ABD'de Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflası, Avrupa'da ise İsviçre merkezli Credit Suisse bankasının en büyük ortağı Suudi Ulusal Bankası'nın sermaye artırımı yapmayacağını açıklamasının piyasalarda belirsizlik yarattığına dikkat çekti.

FED BAŞKANI JEROME POWELL KONUŞTU!

FED Başkanı Powell, bankacılık sistemindeki koşulları yakından izlemeye devam edeceklerini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Merkez Bankası olan Federal Reserve'in Başkanı Jerome Powell, bankacılık sistemindeki koşulları yakından takip etme sözü verdi. Powell, ABD'nin mali istikrarını korumak için bankacılık sektöründeki riskleri ve gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Powell, FED'in bankacılık sistemindeki güçlü sermaye ve likidite pozisyonunu da övdü. Bununla birlikte, finansal istikrarı sağlamak için sürekli olarak riskleri değerlendireceklerini ve uygun politika önlemlerini alacaklarını vurguladı

FED, ABD ekonomisini ve finansal sistemi istikrarlı tutmak için önemli bir rol oynuyor ve Powell'un açıklamaları, bankacılık sistemi üzerindeki düzenlemelerin devam edeceğine işaret ediyor.

Özetle, FED Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründeki koşulları yakından takip ederek finansal istikrarı korumak için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini belirtti.

FED POLİTİKA FAİZİNİ 25 BAZ PUAN ARTIRDI!

FED, politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4,75-5 aralığına çıkardı. Bu, 2007 yılından bu yana en yüksek seviyedir. FED, bankaların sağlam bir görünüme sahip olduğunu belirtti, ancak büyüme üzerindeki etkilerinin değerlendirileceğini vurguladı. Bu karar, küresel piyasaları sarsan bankacılık krizine rağmen FED'in faiz artışlarından vazgeçmeyeceğini gösterdi.

Çok cocuklu aileler hemen bir göz atsın! E-Devlet üzerinden başvuran ve şartı taşıyan 3038 TL'yi cebine koyacak!
ABD’de yeni konut satışları tahminlerin altında kaydedildi!
Devlet, kendi torununa bakacak büyükannelere aylık 5 bin 100 TL maaş gibi destek sağlıyor!