Ekonomi

IMF’den Bitcoin’e onay çıkmadı! İşte açıklanan 9 maddelik kripto para eylem planı...

IMF, 9 maddelik kripto para eylem planını kamuoyuyla paylaştı. Raporda Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine yasal statü verilmemesinin nedeni de açıklandı! İşte detaylar... IMF'in duyurduğu bu eylem planının birinci maddesinde Bitcoin gibi kripto paralara yasal para birimi statüsü verilmemesi söyleniyor

IMF, üye ülkelerin kripto paralara nasıl davranmaları gerektiği hususunda 9 noktalık bir eylem planı açıkladı. IMF'in duyurduğu bu eylem planının birinci maddesinde Bitcoin gibi kripto paralara yasal para birimi statüsü verilmemesi söyleniyor.

Yapılan duyuruda, IMF üyesi ülkelere kripto varlıklara uygun bir politika cevabı vermelerinin önemli elementleri konusunda yönlendirme yapan, "Kripto Varlıklar için Etkin Politikaların Elementleri" adı verilen belgenin İcra Kurulu tarafından tartışıldığı açıklandı.

AMAÇ; PARASAL EGEMENLİK VE İSTİKRARI KORUMAK!

Üye ülkelere yapılan en önemli tavsiye, "parasal egemenliğin ve istikrarın, para politikası çerçeveleri kuvvetlendirilerek ve kripto varlıklara resmi para veya yasal takas aracı statüsü vermeyerek, korunması" oldu.

IMF, kripto paraların finansal istikrar, finansal bütünlük, yasal riskler, tüketicinin korunması ve piyasa bütünlüğü üzerindeki etkisiyle ilgili endişeleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Üye ülkelerin “kapsamlı, tutarlı ve eşgüdümlü bir politika tepkisi geliştirmelerine” yardımcı olabilecek 9 faktörden oluşan bir çerçeve üzerinde tartışan IMF, “kripto varlıklara yönelik net vergi uygulamasının” benimsenmesini de içeren tavsiyeler sundu.

Ayrıca kuruluş, üye ülkelerin sınır ötesi ödemeler ve finans için dijital altyapıyı ve “alternatif çözümleri” kuvvetlendirmek amacıyla çalışarak kripto paraların yarattığı riskleri aşağı çekilebileceğini belirtti.

IMF, “Direktörler, düzenlemenin inovasyonu engellememeye dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak kamu sektörünün kamu politikası hedefleri için kripto varlıklarının altında yatan bazı teknolojilerden yarar sağlayabileceğini belirtti” ifadelerini kullandı. 


G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının Hindistan'da yapılan toplantısında gündeme alınan diğer IMF tavsiyeleri içerisinde kripto varlıklar konusunda aşırı sermaye akışlarına karşı vergi kuralları ve yasalar ile tedbirler alınması, bütün kripto piyasa aktörleri için gözetim zorunlulukları getirilmesi de yer aldı.

Bakan Bilgin açıkladı: Deprem bölgesinde 20 bin 700 kişilik istihdam

Bakan Murat Kurum duyurdu: Depremden etkilenen kiracılara verilen destek artırıldı!

Aile Bakanlığından bir maddi destek daha! Çocuğu olan aileler hemen başvursun!