Kripto Paralar

IMF'den son dakika kripto para uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para birimleri konusunda dokuz adımlık bir eylem planı geliştirdi. IMF, kripto para birimleri ile ilgili önemli bir uyarı yayınladı. Daha sonra El Salvador gibi ülkeler Bitcoin'i resmi para birimi yaptılar

Her geçen gün büyüyen kripto para piyasası sadece büyük yatırımcıların değil birçok kişinin de rahatlıkla yatırım yapabileceği bir piyasa haline geldi. Daha sonra El Salvador gibi ülkeler Bitcoin'i resmi para birimi yaptılar. Uluslararası Para Fonu (IMF), bu duruma karşı hem bu ülkeler hem de üye ülkeler için dokuz eylem planı hazırladı. Gelin haberin detaylarına birlikte göz atalım.

 

IMF, KRİPTO PARA KARŞISINDA DİKKATLİ OLMAK GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ!

Konu, G20 maliye bakanlarının bir araya geldiği Hindistan zirvesinde gündeme geldi, ancak bir IMF uyarısının ardından devam etti. Üye devletlere ana tavsiye, para politikası çerçevelerini güçlendirmeleri ve kripto varlıklara resmi para birimi veya yasal takas statüsü vermeyerek parasal egemenliği ve istikrarı sürdürmeleriydi.

IMF, ulusal para birimi istikrarı söz konusu olduğunda, güvenilir yerel kurum ve politikaların eksikliğinin ilk sorun olduğunu ve kırılganlıkların çoğu zaman insanları fiat para birimlerini yabancı para birimlerine çevirmeye yönlendirdiğini söylüyor. Bu sorun kripto paraların varlığıyla daha da büyüyor çünkü insanlar artık paralarını dolar ve euro yerine kripto paralara çeviriyor.

ShiftDeleteNet'ten Fatih Kılıç'ın haberine göre; IMF, kağıt paranın kripto varlıklara dönüşümünü azaltmanın en iyi yolunun, daha güçlü kurumlar inşa etmek ve geleneksel sisteme olan güveni artıran istikrarlı politikalar oluşturmak olduğuna inanıyor. IMF'ye göre, sağlam bir para politikası çerçevesinin (MPF) oluşturulması, güvenilirliği sağlamanın ilk adımıdır. Ayrıca bu kurumun halka karşı şeffaf ve tutarlı olması gerekmekte.

 

Ülkeleri aşırı sermaye akımlarına karşı adım atmaya çağıran IMF, kripto varlıklardan kaynaklanan risklerin analiz edilmesi ve varlıkların vergilendirilmesinin şeffaf olması gerektiğini söyledi. Ayrıca IMF, ülkelerin kripto varlıklarla ilgili gerekli yasal adımları atması gerektiğini vurguladı. 

Son olarak  IMF, ülkelerin kripto varlıklarının diğer ülkelerin ekonomilerini nasıl etkilediğini de izlemesi gerektiğini kaydetti. Uluslararası Para Fonu, burada küresel işbirliğine ihtiyaç olduğunu fark etmiş ve uluslararası ödemeler için yeni çözümler üretilmesini savunmuştur.

İş Bankası Maximum kartı olanlar hemen baksın! Yeni bir kampanya açıklandı! 14 Mart'a kadar vaktiniz var!
Yapay zeka, 2023 sonunda Bitcoin fiyatını tahmin ediyor!
ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi