Ekonomi

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, gerçekleştirdiği basın toplantısında, küresel ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yatı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, gerçekleştirdiği basın toplantısında, küresel ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yatı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin soruları da cevaplayan Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, söz konusu bu tartışmaların küresel ekonomi için çok zor bir dönemde gerçekleştiğini dile getirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "ABD'nin temerrüde düşmesi halinde söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağını değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Sözcü Kozack, söz konusu bu konunun mümkün olan en kısa zamanda çözülmesi ve bir araya gelinerek acilen bir fikir birliğine varılması amacıyla taraflara da çağrı yaptı.

Yaşanan bu krizin hem ABD ekonomisi hem de küresel ekonomi üzerindeki ciddi yansımalarından endişe duyduklarını kaydeden Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD'nin olası bir temerrüde düşmesinin sonuçlarından birinin daha yüksek faiz oranları ve daha geniş kapsamda istikrarsızlık olduğunu dile getirdi.

"Yüksek faiz ortamında politika yapıcıların tetikte olması çok önemli"

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD'de bölgesel bankalara ilişkin endişelere değinirken, ABD'de bazı bankalarda açıkça bazı kırılganlıklar görüldüğünü de dile getirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, düşük faizli bir dönemden yüksek faizli bir döneme geçişin söz konusu bu durumda etkili olduğuna değinerek, bu geçişin oldukça hızlı gerçekleştiğinden bazı bankalarda, özellikle ABD'de, bazı kırılganlıkları ortaya çıkardığını kaydetti.

ABD'de yetkililerin bankacılık sektöründeki kırılganlıkları gidermek amacıyla hızlı adımlar attığını ve atılan kararlı adımları memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, "Fakat bu yeni yüksek faiz ortamında daha gizli kırılganlıklar ortaya çıkabileceğinden politika yapıcıların tetikte olması çok önemli."  dedi.

Tahıl Girişimi'nin önemi

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin başarısız olma olasılığının küresel ekonomiye ve gıda güvenliğine etkilerine ilişkin soru üzerine Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Kozack, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin küresel ekonomi için önemine de değindi.

Pek çok ülkenin gıda güvensizliği sorunlarıyla karşı karşıya olduğuna değinen Kozack, gıda güvensizliğini azaltmaya yardımcı olmak amacıyla alınabilecek tüm önlemlerin alınmasının çok önemli olduğunu belirtti.

 

ABD'de üretici enflasyonu Nisan ayında beklentilerin altında geldi!

ABD'nin ticari ham petrol stokları 3 milyon varil arttı!

ABD brent petrol fiyatı tahminini 7 dolar aşağı çekti!