28 / 04 / 2024

IMF’nin teknik ekibi eylül ayında Türkiye’ye geliyor!

IMF’nin teknik ekibi eylül ayında Türkiye’ye geliyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), teknik ekibinin dördüncü madde konsültasyonuna hazırlık için eylül ayında Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacağını duyurdu. Ayrıca, IMF, Türkiye'den herhangi bir ekonomik destek talebi gelmediğini de paylaştı.



Uluslararası Para Fonu (IMF), teknik ekibinin dördüncü madde konsültasyonuna hazırlık için eylül ayında Türkiye'ye rutin bir ziyaret gerçekleştireceğini belirterek, Türkiye'den ekonomi destek talebi gelmediğini açıkladı.

"4’NCÜ MADDE KONSÜLTASYONUNA HAZIRLIK İÇİN..."

IMF'den teknik ekibin Türkiye ziyaretine yönelik bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "IMF teknik ekibi, dördüncü madde konsültasyonuna hazırlık için Türk yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere eylül ayında Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacak" denildi.

IMF’nin teknik ekibi eylül ayında Türkiye’ye geliyor!

"TÜRK YETKİLİLERDEN HERHANGİ BİR İŞARET ALINMADI"

Ziyaretin son mali gelişmeler, mali görünüm ve makro finansal politikalara ilişkin görüş alışverişinde bulunma fırsatı da sunacağı ifade edilen açıklamada, "IMF, Türk yetkililerden Fon'dan ekonomik yardım talebinde bulunma amacında olduklarına ilişkin herhangi bir işaret almadı" ifadeleri yer aldı.

HAZİNE BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IMF'den ekonomik destek istendiği ve bu yüzden bir heyetin Türkiye'ye geleceği iddialarının doğru olmadığını kaydetmişti. Konuya ilişkin bilgi veren Bakanlık yetkilileri, kamuoyuna yansıyan "IMF heyetinin Türkiye'nin talebiyle ülkeye geleceği" iddialarının gerçek olmadığını aktarmıştı.

IMF’nin teknik ekibi eylül ayında Türkiye’ye geliyor!

"HEYETE YÖNELİK RESMİ BİR DAVET YOK ANCAK..."

Türkiye'nin IMF'den destek istediği, heyetin ve yüzden Türkiye’ye geleceği iddiasının doğru olmadığına vurgu yapan yetkililer, Bakanlığın heyete ilişkin resmi bir daveti bulunmadığını fakat heyetin, IMF'nin Türkiye ile söz konusu teknik ekibinde kısa süre önce değişiklikler olduğunu ve ekibe yeni üyelerin katılım sağladığını, diğer ülkelerde de mutat olduğu üzere, yeni ekibin, Türkiye’yi tanımak, kendi paydaşlarıyla tanışmak ve ülkenin son zamanlardaki ekonomi politikalarını daha yakından öğrenmek isteyebilecekleri amacıyla teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini paylaşmıştı.

IMF NEDİR?

1944 yılında kurulan IMF, uluslararası para fonu sağlayan uluslararası bir örgüttür. Dünyanın en büyük ekonomik fon örgütlerinden IMF’nin merkezi Amerika'da yer alıyor. IMF, kanuni durumu hâlâ daha etken olan bir ülkedir. IMF'nin pek çok kuruluş amacı yer alıyor. Ülkeler arası ticareti dengeli bir biçimde devam ettirmek için IMF kuruldu.

Memura ve emekliye son dakika toplu sözleşme ikramiyesi ve 3600 ek gösterge zammı!

2023 e-Devlet kırtasiye yardımı! SGK resmen açıkladı! Başvurmak için hemen bakın!

Milyonlarca emekliye son dakika ek zam müjdesi! Düşük maaş alan emekliler hemen baksın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön