Sektörel

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu: Bazı inşaatlarda kalitesiz demir kullanılıyor!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, incelemelerde bazı inşaatlarda S 420 kalitesi dışında demir kullanıldığının tespit edildiğini, kimi demir üreticilerinin müteahhitlere düşük kalitede demir verdiğinin anlaşıldığını belir

'Bazı inşaatlardaki demirler kalitesiz!' 


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlerin, üretim firmalarından S 420 kalitesinde demir talep ettiklerini, incelemelerde bazı inşaatlarda S 420 kalitesi dışında demir kullanıldığı tespit edildiğini belirterek, "Burada aldatılan, müteahhittir" dedi. 


Tellioğlu, yazılı açıklamasında, beton ve demirin kalitesinin, can ve mal güvenliği açısından, inşaat sektörünün can daman olduğunu ifade ederek, son zamanlarda, üyelerden gelen şikayetlerden anlaşıldığı üzere kimi demir üreticilerinin müteahhitlere, düşük kalitede demir verdiğinin anlaşıldığını kaydetti. 


YAPININ TEMELİ DEMİR 


Müteahhitlerin, inşaatlarında kullanacakları demirin kalitesi konusunda titiz davransa da aldıkları demirin kalitesinden, yüzde 100 emin olamadıklarını bildiren Tellioğlu, yapının ayakta durmasının yegane parçası olan demirin, betonda kullanılacak çimento ve kum kadar önemli olduğunu belirtti. Müteahhitlerin, projesinde kullanacağı malzemeyi tedarik ederken demirde S 420 seviyesini baz aldığına dikkati çeken Tellioğlu, "Müteahhitler, üretim firmalarından, S 420 kalitesinde demir talep etmektedirler. Ancak yapı denetim firmalarının yaptığı incelemelerde, bazı inşaatlarda S 420 kalitesi dışında demir kullanıldığı tespit edilmektedir. Yani burada aldatılan, müteahhittir. Konuya bu gerçeklerle yaklaşıldığında, müteahhitlerin kaliteli demir tedarik etmede, sorunlar yaşadığı bilinmelidir" ifadesini kullandı. 


DENETİM İSTEDİK 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Giillüce'nin, demirin kalitesine yönelik yaptığı açıklamaları ve sektöre yönelik gereken denetimleri yaptırmasını isteyen Tellioğlu, en büyük desteğin İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu olarak kendilerinin verdiğini kaydetti. Sektörde biriken çok sayıda sorun olduğunu vurgulayan Tellioğlu, işini hakkıyla yapanlar ile yapmayanların, kanun çerçevesinde birbirinden ayırmak için yasanın yürürlüğe girmesini istedi.


Günboyu Gazetesi