Sektörel

İMKON: Rant temsilinde olamayız!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının, Anadolu’nun inşaat sektörünü temsil etmediklerini ve Başbakan ile görüşme taleplerinin de; sektörün sorunlarının çözümüne yönelik olmadığını söyledi.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının, Anadolu’nun inşaat sektörünü temsil etmediklerini ve Başbakan ile görüşme taleplerinin de; sektörün sorunlarının çözümüne yönelik olmadığını söyledi.  


Bu STK’ların sektörün yaşadığı sorunları görmezden geldiğini vurgulayan Tellioğlu, “Başbakan Davutoğlu’ndan görüşme talepleriyle, bugün sayın Başbakan ile toplantı yapacak olan KONUTDER, INTES, GYODER ve TMB’nin inşaat sektörü adına, başbakana talep iletmeleri; Türkiye ve sektör gerçekleri ve menfaatlerinden uzak, sadece ranta endeksli bir yaklaşım ve taleptir.  


Söz konusu STK’ların gayesi ve derdi Türkiye’de inşaat sektörünün sorunları, talepleri ve gelişmesi değildir. Ve yıllardan beridir de, bu böyledir. Sektörün ihtiyacı olduğu bir zamanda sesleri çıkmayan bu kuruluşlar; ne zaman ki; ticari menfaatlerine veya rantlarına dokunan bir yasa çıktığında ya da rantları kesildiğinde bunu Anadolu Müteahhitlerinin talebiymiş gibi hükümete iletmeleri, gerçekçi bir yaklaşım değildir. Türkiye ekonomisinin gerçek taşıyıcı kolonu Anadolu’nun tamamında iş yapan inşaatçılarımızdır. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi, ”Dünya 5’ten büyüktür!” Tespitinin aynısını bu kuruluşlar için de yapabiliriz.  


Anadolu’nun tamamını kasayan sektör müteahhitleri. rant merkezli bu kuruluşlardan büyüktür. Hükümetimizin bunu böyle göreceğine inancımız tamdır.  


Uzun yıllardan beri; Türkiye’nin arazi, imar ve ihale rantından başka bir gaye ile çalışmayan bu kuruluşlar, gerçek inşaat sektörünü temsil etmemektedirler. 

 

Bugüne kadar, Anadolu’nun tamamına yayılmış gerçek inşaat sektörü ile bu kuruluşların içerisinde barındırdığı müteahhitlerin, rekabet şartları aynı değildir.  


Bu müteahhitleri temsil eden kuruluşlar, devletten ve hükümetten her türlü rant, teşvik ve vergi muafiyeti alırken, gerçek Anadolu müteahhitleri, kendi bölgelerinde sorunlar ve bu sermaye gruplarının ortaya koyduğu haksız rekabet şartları ile mücadele etmektedirler.  


Sektörde yaşanan iş kazaları ve diğer olumsuzluklarda sesleri çıkmayan. duymayan ve görmezden gelen bu kuruluşların bugünkü feryatları rant havliyledir.  


Hükümet, canla başla çalışan, ülkemize ekonomik ve istihdam katkısı sunan TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TAŞIYICI KOLONU Anadolu müteahhitlerini ve temsilcilerini mutlaka dikkate almalı ve dinlemelidir.”dedi.