Sektörel

İMKON'dan maliyeye ceza çağrısı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu Maliye'nin bir süredir vatandaşlara ve müteahhitlere, 'konutlarının gerçek değerini beyan etmediği' için ceza göndermeye başladığını dile getirdi..

Maliye'nin bir süredir vatandaşlara ve müteahhitlere, 'konutlarının gerçek değerini beyan etmediği' için ceza göndermeye başladığını dile getiren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Burada çok önemli belirsizlikler vardır" değerlendirmesi yaptı.


İNŞAAT BİTTİKTEN SONRA CEZA GELİYOR 

İnşaatların bitiminden itibaren 1-2 yıl sonra konut değerlerinin arttığım söyleyen Tellioğlu,"Maliye ve Belediye, vatandaşlara ve müteahhitlere konut satışından yıllar sonra, 'gayrimenkulün gerçek değerinden daha az gösterildiğini' gerekçe yaparak, çeşitli kalemlerde hem vatandaşa, hem müteahhitte vergi cezalan gönderiyor" şeklinde konuştu. 


VERGİ YÜKÜ YÜZDE 56'LARDA 

Başkan Tellioğlu müteahhitlerin görülemeyen işçilik maliyetlerini, imalat ve diğer hizmet giderlerinin ortalama yüzde 30-40'ını faturalandıramadığma da işaret ederken yüzde 56'lara varan vergi ödediklerini söyledi. 


Yeni şafak