Genel

İMO: Libya'ya operasyonların nedeni petrol!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Libyaya düzenlenen askeri operasyonların ana gerekçesinin Libyanın eşi benzeri olmayan petrol rezervleri olduğunu ileri sürdü.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasından yapılan açıklamada, ABD başta olmak üzere, İngiltere, Fransa, İtalya ve Kanadadan oluşan "koalisyon güçlerinin" hedefinde bu kez Libya olduğu ve söz konusu ülkelere ait uçakların birkaç gündür Libyada önceden belirlenmiş yerlere bomba yağdırıldığı hatırlatıldı.

Saldırının Afganistan ve Irak işgallerinde olduğu gibi "özgürlük" vaadiyle meşrulaştığı iddia edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Asıl nedeninin antidemokratik rejim karşısında halkı özgürleştirmek olmadığı biliniyor. Kuzey Afrika ülkelerinin zengin petrol yatakları, Libyanın eşi benzeri olmayan petrol rezervleri bu saldırıların ana gerekçesidir. Emperyalistler bir yandan bu doğal zenginlikte söz sahibi olmayı hedefliyor, diğer yandan da kendisi için sorun teşkil eden yönetimleri ortadan kaldırıyor. Libya saldırısıyla ilgili olarak Türkiyenin tavrı ise bir başka tuhaflığa işaret etmektedir. Türkiye ikili oyuna son vermeli, kendi halkıyla
birlikte Ortadoğu ve Kuzey Afrikanın mazlum halklarını kandırmaktan vazgeçmelidir. Dünya kamuoyuna, dünya liderlerine ve insanlığın yarattığı ortak vicdana sesleniyoruz: Libyanın mazlum halkının yanında olsun. Ölüm kusan savaş uçakları durdurulsun."

AA