Kent Haberleri

İmrahor Vadisi Boğaz Projesi'nde son durum ne?

Ankara İmrahor Vadisi'nde yapılması planlanan ' Ankara boğazı ' projesinin planları hazırlandı. Plana göre vadi tabanı ticaret, konut ve turizm alanı adı altında imara açılıyor...


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'in 30 Mart yerel seçimleri öncesi açıkladığı Ankara Boğazı Projesi'nin planları hazırlandı. Plana göre vadi tabanı ticaret, konut ve turizm alanı adı altında imara açılıyor.


2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı'nda 'ağaçlandırılacak alan', 'özel proje alanı' ve 'özel proje bölgesi' olarak gösterilen İmrahor Vadisi için yeni bir 1/5 bin ölçekli nazım imar planı hazırlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 16 Ocak 2015 tarihinde kabul edilen ve 5 Şubat 2015 tarihinde askıya çıkan 1/5 bin ölçekli nazım imar planı, İmrahor Vadisi'nde bulunan 650 hektarlık alanı kapsıyor. Plan notlarına göre İmrahor Deresrnin çevresi park ve yeşil alan ilan edilirken, İmrahor Vadisi'nin tabanında bulunan alan ticaret, konut ve turizm alanı olarak imara açılıyor. Vadi Tabanında konut inşa edilebilecek, parsel bazında turizm tesisi kurulabilecek. 



İmrahor Boğaz Projesi'nde son durum ne?


İmrahor Boğaz Projesi'nde fizibilite çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmalarının henüz başlamadığı projenin 5 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.



Başkan Gökçek ne demişti?


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “Büyük projeler, büyük paralar, büyük talipler ister. İmrahor Vadisi’ne yapacağımız boğaz-kanal, 11 kilometre. Şimdi bunun projesi Bakanlar Kurulu’nda, bu hafta Bakanlar Kurulu’nda. İnşallah arazinin bir kısmı bizim, bir kısmı da vatandaşın olan bu proje Bakanlar Kurulu’nda tasdik edildikten sonra, bizim olan kısmını, vadiyi de içine katarak, ihale yapıp, o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Mevcut arazimizle tanzimin tamamını bitirelim ve belediyenin cebinden para çıkmasın. Hatta belediyeye para kalsın istiyoruz” demişti.


Ankara Boğazı nereye yapılıyor?


İmrahor Vadisi sınırları içindeki alanda Eymir Gölü ile Gölbaşı Mezarlığı arasında kurulacak pis su arıtma tesisinden elde edilecek arıtılmış su ile doldurulacak kanalın uzunluğu; Eymir Gölü ve Mogan Gölü ile birleştirilmesiyle 43 kilometreye çıkabilecek.




Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com