05 / 05 / 2024

İMSAD, Brüksel'de etkinliğini arttırdı!

İMSAD, Brüksel'de etkinliğini arttırdı!

Brüksel Temsilciliği ile Avrupa 'daki faaliyetlerini ve etkinliğini artırmayı hedefleyen İMSAD bu konuda ilk toplantısını Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Direktörlüğü Türkiye Masası ile gerçekleştirdi



İnşaat sektörünü yurtdışında temsil etmeyi ilke edinen İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Avrupa Birliği politikalarının sektöre özel gelişmeler açısından takibinin sağlanması amacıyla Brüksel 'de çalışmalarını arttırdı. İMSAD Brüksel Temsilciği son hızla çalışmalarına başladı.

Avrupa Birliği nezdinde inşaat sektörünü ilgilendiren mevzuata yönelik gelişmelerin takip edilmesi amacıyla Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi (CEPM) Yönetim Kurulu üyesi olarak Brüksel 'de aktif olan İMSAD, oluşturulacak 'Erken uyarı mekanizması' ile sektör öncelikleri çerçevesinde Avrupa Birliği'ne uyum ile ilgili mevcut faaliyetlere ve ileriye dönük stratejiye destek olacak yapıda haberleri ve öngörüleri sektör ile paylaşmayı hedefliyor.  

AB 'de yürütülen çalışmaları Avrupa Birliği Haber Bülteni şeklinde yayınlamayı planlayan İMSAD, üyelerinin Avrupa Birliği sürecinde sağlanan fonlardan daha etkin bir şekilde faydalanmalarına katkı sağlamayı da amaçlıyor.

İnşaat malzemeleri sektörünün Avrupa 'da ilk üçte bulunduğuna dikkat çeken İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, “Avrupa Birliği kurallarına tabi olan Türk inşaat malzemesi sektörünün bu kuralların yapımı sürecine de etki edebilmesi, bu süreç içerisinde söz sahibi olabilmesi İMSAD 'ın gelecek hedefleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda hem Avrupa Birliği 'ne hem de Türkiye 'ye yönelik iletişim faaliyetleri gerçekleştirileceğiz. Etkinliklerde lojistik ve stratejik destek verilmesinden Brüksel 'de bulunan Avrupa basın organlarına bilgi akışı sağlanmasına kadar çeşitli adımlar atarak etkin iletişim stratejisinin farklı ayaklarını oluşturacağız. ” dedi.  

Türkiye 'nin Avrupa Birliği ile uyum sürecinin yerel aktörler ile AB 'li aktörler arasında ortaklıklar geliştirilmesine ortam hazırladığını vurgulayan Bilmaç, “Avrupa Birliği 'nin yapısı gereği karar alma ve yürütme süreçlerine entegre olan taraflarla ilişki kurarak çeşitli alanlarda işbirliği oluşturabiliriz. Ayrıca bu kurumların karar alma süreçlerine katılabilir, belirlenen ortak hedeflere yönelik stratejik ortaklıklar kurabilir ve Avrupa Birliği kurumları nezdinde lobi faaliyetlerinin önemli bir kısmını bu kurumlar aracılığıyla gerçekleştirebiliriz. Gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu faaliyetler, Türkiye 'nin Avrupa Birliği 'ne tam üye olmamasından kaynaklanan sorunların iletilmesinde ve bu çerçevedeki çıkarların korunmasında büyük önem taşımaktadır. ” dedi.

İMSAD, Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Direktörlüğü Türkiye Masası ile Bir araya Geldi

AB politikaları ve Brüksel lobi faaliyetlerine yönelik çalışmaları Eurokent Danışmanlık ile yürütecek olan İMSAD, Mayıs ayında Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Direktörlüğü Türkiye Masası ile Brüksel 'de bir araya geldi. Toplantıya Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Direktörlüğü Türkiye Masası şžefi Jean Christoph Filori, Türkiye Masası şžef Yardımcısı Christos Makridis, İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç ile İMSAD Brüksel Ofisi Temsilcisi Burak Özgen katıldı. İMSAD 'ın çalışmaları ve Türk İnşaat Malzemeleri sektörünün yapısının detaylandırıldığı toplantı sonunda İMSAD 'ın Türkiye İlerleme Raporu 'nun ilgili bölümlerinin hazırlanması konusunda çalışma yapmasına karar verildi.


Geri Dön