29 / 04 / 2024

İMSAD, sektörü bilgilendirmek üzere Brüksel'de ofis kurdu!

İMSAD, sektörü bilgilendirmek üzere Brüksel'de ofis kurdu!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD),   Avrupa'daki gelişmeleri yakından izlemek için Brüksel'deki çalışmalarına başladı. Avrupa Birliği (AB) politikaları izlenerek sektöre özel gelişmeler aktarılacak



İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD),   Avrupa'daki gelişmeleri yakından izlemek için Brüksel'deki çalışmalarına başladı. İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, Avrupa Birliği (AB) politikalarının sektöre özel gelişmelerini takip edebilmek için Brüksel 'deki çalışmalara başladıklarını beliretrek, 'AB 'de yürütülen çalışmaları haber bültenleri şeklinde yayınlamayı amaçlıyoruz. Bir diğer amacımız da sürecinde sağlanan fonlardan daha etkin bir şekilde faydalanılmasına katkı sağlamak. Bu yönde Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Direktörlüğü Türkiye Masası ile ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Erken uyarı mekanizmasıyla   inşaat çerçevesindeki bilgi ve haberler bizimle paylaşılacak' diye konuştu.

İnşaat malzemeleri sektörünün Avrupa 'da ilk üçte yer aldığını belirten Bilmaç, attıkları bu adımın, AB kurallarına zaten tabii olan Türk inşaat malzemesi sektörünün bu kuralların yapımı sürecine de etki etmesinde yol açıcı olacağını söyledi.

 


Geri Dön